UFC

Arnold Allen mogao je teško nastradati zbog užasnog UFC-ovog poteza: ‘Bio sam u polusnu i slupao sam automobil‘

Arnold Allen

 Mma Crazy
UFC-ov borac perolake kategorije imao je prometnu nesreću tjedan dana prije nastupa na UFC 304 eventu

UFC-ova odluka da se priredba u Manchesteru održi unutar termina koji odgovara američkoj publici nailazila je na veliko negodovanje, kako od strane fanova, tako i među borcima koji su sudjelovali na eventu. Brojni europski borci morali su prilagođavati svoju dnevnu rutinu.

Tjednima su spavali preko dana, a trenirali su u sitne noćne sate, jer ipak su ih čekali nastupi tijekom noći. Tako je npr. Arnold Allen imao meč protiv Gige Chikadzea u tri sata ujutro prema lokalnom vremenu. Više nego nezgodan termin za boriti se na najvišoj razini ovog sporta, ali Allen je uspio doći do pobjede.

No, pripreme za meč u to doba koštale su ga popravka automobila, a posljedice su mogle biti još kobnije. Naime, Allen je prepričao kako je tijekom trening kampa imao prometnu nesreću, a do nesreće je došlo upravo zbog tog nezgodnog termina u kojem je odrađivao trening.

‘‘Nakon posljednjeg sparinga, vozio sam kući u vrlo nezgodno vrijeme. U polusnu vozio sam kući, izletio sam s ceste i zabio sam se u barijeru. Bio sam tako umoran, a sve je bilo poprilično strašno. Ušao sam u krivu traku na cesti. Nikada ne želite vidjeti druge automobile kako idu ravno u vas. Vozim automobil od 19. godine i to je bio moj prvi sudar. Definitivno nije bila idealna situacija tjedan dana prije meča. Ali sve je dobro prošlo, nitko nije ozlijeđen. Automobil je pretrpio određenu štetu, a nesreća se dogodila jer sam djelomično zaspao. Žurio sam kući kako bih što prije legao u krevet. Nadam se da nikada više neću morati raditi nešto takvo, jer sve to bilo je užasno, oštetio sam automobil i poprilično sam ljut zbog toga.‘‘, rekao je Allen na svom YouTube kanalu.

Allen zapravo treba biti sretan jer je šteta na automobilu jedina posljedica ovog slučaja. Prometna nesreća mogla je završiti puno kobnije, ali srećom nije. Dana White i UFC uistinu se trebaju zapitati zašto su borce doveli u takvu situaciju i nešto takvo nikada više ne bi se trebalo ponoviti.

Linker
02. rujan 2024 16:04