UFC

Ariel Helwani otkriva: UFC želi Khamzata Chimaeva kao predvodnika UFC 300 eventa, poznato je i s kime ga žele upariti!

Khamzat Chimaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najpoznatiji svjetski MMA novinar iznio je nekoliko interesantnih informacija

Dva mjeseca dijele nas od UFC 300 eventa, ali još uvijek čekamo glavnu borbu večeri. UFC-ovi čelnici muče s pronalaskom ‘‘main eventa‘‘, a činjenica je da nemaju pretjerano velik broj opcija.

Jon Jones i Stipe Miočić te Conor McGregor i Michael Chandler najbolje su opcije, ali niti jedan od ta dva meča nije izvediv već u četvrtom mjesecu ove godine. Islam Makhachev također nije u mogućnosti boriti se na UFC 300 priredbi, dok situacija s Israelom Adesanyom nije najjasnija i ne zna se kada će bivši prvak srednje kategorije biti spreman vratiti se u kavez.

Alex Pereira, Tom Aspinall i Khamzat Chimaev ostaju kao potencijalno najbolje opcije i ponajveće zvijezde nakon gore spomenutih imena. Prema navodima Ariela Helwanija, UFC želi upravo Khamzata Chimaeva u glavnoj borbi večeri na UFC 300 eventu.

Naime, Helwani je tijekom večerašnjeg MMA Houra otkrio tu informaciju, a odmah je podijelio ime borca s kojim bi Chimaev trebao biti uparen. Radi se o Leonu Edwardsu, prvaku UFC-ove velter kategorije i borcu s kojim se Chimaev trebao boriti još krajem 2020. godine. Koronavirus tada je u par navrata spriječila njihov meč, a Edwards i Chimaev nikada nisu odradili taj meč.

Nekoliko godina kasnije, Edwards je prvak UFC-ove velter kategorije, dok se Chimaev otisnuo u srednju kategoriju zbog problema sa skidanjem kilaže. Čak 3,40 kilograma pretežak bio je Chimaev u devetom mjesecu 2022. godine, ususret borbi protiv Natea Diaza. Diaz se odbio boriti zbog tolikog prekoračenja gornje granice, a Kevin Holland uskočio je kao zamjena i odradio je meč s Khamzatom u ‘‘catchweightu‘‘.

Chimaeva smo nakon toga gledali još samo jedanput, u desetom mjesecu prošle godine. ‘‘Borz‘‘ je na priredbi u Abu Dhabiju porazio Kamarua Usmana, a borba se održala u srednjoj kategoriji. Dojam je da UFC-ovi čelnici nisu bili otvoreni ka povratku Chimaeva u velter kategoriju, ali zbog manjka dobrih opcija za ‘‘main event‘‘, stvari bi se mogle promijeniti.

Naravno, zasad se radi o neslužbenim vijestima, takoreći ‘‘šuškanjima‘‘ koja dolaze od strane inače pouzdanog Helwanija. Ariel je otkrio kako Chimaev ima određene poteškoće s nastupima u SAD-u i dobivanjem vize. Zato Khamzata ne gledamo baš često i to bi mogla biti prepreka ka ugovaranju njegovog nastupa na UFC 300 priredbi.

Osim potencijalnog meča između Edwardsa i Chimaeva, Ariel je otkrio kako UFC razmišlja o još nekoliko mogućih opcija za glavnu borbu večeri na UFC 300 priredbi.

Dricus Du Plessis protiv Israela Adesanye

Dricus Du Plessis protiv Khamzata Chimaeva

Leon Edwards protiv Belala Muhammada

Ovo su neke od ostalih opcija, a UFC će ubrzo morati odlučiti i krenuti s promocijom tog meča i ostatka eventa.

Linker
20. travanj 2024 01:52