UFC

Anthony Smith je ogorčen: ‘Rakić odbija mečeve i onda dobije najveću dostupnu borbu u kategoriji‘

Anthony Smith

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši izazivač u poluteškoj kategoriji razočaran je raspletom situacije u poluteškoj kategoriji

Borba između Aleksandra Rakića i Jana Blachowicza sve je bliža službenoj potvrdi. Srpski i poljski borac trebali bi se obračunati krajem trećeg mjeseca iduće godine. Radi se o meču kojem se vesele brojni MMA fanovi, no jedan od njihovih kolega iz poluteške kategorije nije naročito oduševljen takvim raspletom.

Radi se o Anthonyju Smithu, trenutno četvrtorangiranom izazivaču poluteške kategorije. Anthony je u nizu od tri pobjede protiv boraca koji su bili osjetno niže rangirani od njega. Međutim, Smith je bio svjestan da mu nakon dva uzastopna poraza (od Glovera i Rakića), trebaju takvi mečevi da se vrati u sami vrh kategorije. Ipak, ‘‘Lionheart‘‘ sada želi priliku protiv nekog tko je bolje rangiran od njega, a Jana Blachowicza vidio je kao savršenog protivnika. Pričao je Smith početkom prošlog mjeseca kako su ga iz UFC-a već kontaktirali u vezi te borbe, no čini se da su se odlučili za Rakića.

‘‘Bojim se da će me izostaviti zato što sam indiferentan prema tome s kime ću se boriti. Bilo bi to sranje od dogovora ako Jiri Prochazka dobije ‘title shot‘, Rakić i Blachowicz odrađe meč, a ja ostanem praznih ruku sa strane.‘‘, započeo je Smith u razgovoru za The Fighter vs. The Writer podcast, a zatim je dodao:

‘‘Činjenica je da je Rakić odbio nekoliko mečeva nakon borbe protiv Thiaga Santosa. Bilo bi super nesretno ako Rakić nakon sjedenja sa strane i odbijanja mečeva koji mu se ne sviđaju, dobije najveću dostupnu borbu u kategoriji. To bi povrijedilo moje osjećaje da vam budem iskren, posebno zato što sam tip koji prihvaća svaku borbu koju mi ponude, čak i one koje nitko ne želi.‘‘, objasnio je Smith.

Inače, ‘‘Lionheart‘‘ je u trenutno posljednja tri meča, redom pobjeđivao Devina Clarka, Jimmyja Crutea i Ryana Spanna. Radi se o trojici neugodnih protivnika koji su tražili svoj put ka vrhu kategorije. Međutim, svima im se ispriječio Smith koji nije negodovao jer se morao boriti s lošije rangiranim protivnicima.

‘‘Nitko se ne želi boriti protiv Ryana Spanna. On je čvrst. Koliko god mislili da ste bolji od njeg u svakom segmentu, on uvijek ima tu desnicu koja sve poništava. Jimmy Crute nije zabavna borba, nema ništa zabavno u vezi tog tipa i u vezi pripremanja za takvog protivnika. To govorim s dužnim poštovanjem jer znam koliko je čvrst. Nitko se ne želi boriti niti protiv Devina Clarka, zato što je to težak meč bez naročitog smisla. Ne dobijete puno tom pobjedom, a radi se o tvrdom protivniku.‘‘, dodao je Anthony.

Rakić i Smith borili su se krajem osmog mjeseca, protekle godine. Srpski borac uvjerljivo je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Anthony Smith navodi kako ga respektira, no više je zainteresiran za meč protiv Blachowicza, nego li protiv Rakića, jer smatra da Rakić nije naročito zanimljivo ime za čelnike promocije, ali i za fanove.

‘‘Slušajte, imam puno poštovanja prema Aleksandru Rakiću, onome što radi i njegovim vještinama, ali on nije tako omiljen. Nije UFC-ov omiljeni tip. Pobijediti njega bio bi tip osobne nagrade, zato što nisam siguran koliko bi čelnici promocije smatrali tu pobjedu bitnom. On nije super uzbudljiv za tako velikog atletu, impresivne građe. Ne bori se na taj način i stoga nema stil koji privlači fanove. Ljudi u njegovoj državi ga obožavaju, ali ostalima nije tako primamljiv. Pobjeda protiv Blachowicza bolje izgleda, ali pobjedom protiv Rakića, bolje bih se osjećao.‘‘, zaključio je ‘‘Lionheart‘‘.

Teško je reći je li Smith uistinu imao ponudu za meč protiv Blachowicza, no čini se da Anthony ima osjećaj kako mu je Rakić doslovno oteo priliku za velikom borbom. Jan Blachowicz prvi je na ljestvici izazivača i pobjeda protiv njega gotovo sigurno garantira ‘‘title shot‘ u poluteškoj kategoriji. Ipak, Smith će se morati zadovoljiti nekim drugim protivnikom.

Linker
04. srpanj 2024 10:19