UFC

Andrei Arlovski i dalje ne planira stati: Legendarni ‘Pitbull‘ ugovorio je svoj 42. nastup u UFC-u

Andrei Arlovski

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
45-godišnji Bjelorus borit će se protiv 13 godina mlađeg Slovaka

Jim Miller nastupit će ovaj vikend na UFC 300 eventu i podebljat će brojku svojih nastupa u UFC-u na 44. Legendarni američki borac zasad drži prvo mjesto na ‘‘vječnoj‘‘ ljestvici, a odmah iza njega u poretku je Andrei Arlovski.

‘‘Pitbull‘‘ je 41 puta kročio u UFC-ov kavez, ali ne planira se zaustaviti na toj brojci. Bjeloruski veteran prema navodima pouzdanog reportera Marcela Dorffa ugovorio je svoj 42. nastup unutar ‘‘Octagona‘‘.

Ako su Dorffovi navodi točni, Arlovski će nastupiti 15. lipnja (šesti mjesec) na UFC Vegas 93 eventu koji će se održati u Apexu. Poznato je ime njegovog protivnika, a na suprotnoj strani kaveza naći će se slovački teškaš Martin Buday (13-2-0, 4-1 UFC).

Buday je do pretkraj prošle kalendarske godine bio u odličnom pobjedničkom nizu i slavio je u sva četiri nastupa unutar UFC-a. Međutim, meč protiv Shamila Gazieva donio je Budayju prvi poraz u UFC-u. Slovak je jako loše izgledao u toj borbi i nokautiran je početkom druge runde, a time je završio i njegov niz pobjeda.

Martin će se na pobjedničke staze pokušati vratiti borbom protiv legendarnog Arlovskog, a s obzirom na okolnosti, ovo mu je idealna prilika za poraziti takvog borca. Arlovski je u drugom mjesecu proslavio 45. rođendan, poražen je u posljednja tri nastupa i daleko je od svojih najboljih izdanja. Zapne li Buday na ovakvoj prepreci, teško je zamisliti ga u nekim ozbiljnijim kombinacijama unutar UFC-ove teške kategorije, a pritom ne želim podcijeniti Arlovskog.

‘‘Pitbull‘‘ je jednostavno na zalasku svoje karijere, UFC ga koristi kao ‘‘odskočnu dasku‘‘ za nadolazeće teškaše i poraz od Arlovskog u 2024. godini nikako nije dobar pokazatelj za borce koji imaju ambicije napraviti dobar rezultat pod okriljem UFC-a.

Linker
20. travanj 2024 20:46