UFC

Andre Fili zbog uboda u oko protivnika ostao bez polovice plaće

Andre Fili
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Borac UFC-ove perolake kategorije razočaran je ishodom svoje zadnje borbe, no ne krivi protivnika

UFC Fight Night 190 priredba nije završila najbolje za Andrea Filija. Unatoč dominantnoj izvedbi tokom prve runde te početkom druge, ''Touchy'' je ostao bez pobjede protiv Daniela Pinede. Borba je prekinuta nakon 46 sekundi druge runde zbog Filijevog uboda u oko protivnika. Iako je Pineda htio nastaviti s borbom, očito je bilo kako ima problema s vidom na lijevo oko. Doktor je odlučio kako Daniel nije sposoban nastaviti s borbom i došlo je do ''no contesta''.

Daniel Cormier za komentatorskim stolom pomalo je zamjerio Herbu Deanu i doktoru što nisu dopustili pet minuta za oporavak Pinede prije nego su borbu prekinuli. Otprilike dvije minute trajala je provjera Pinedinog vida. Međutim, teško je očekivati kako bi se stanje znatno popravilo u naredne tri minute i realnost je da Daniel Pineda nije dobro vidio na lijevo oko.

Andre Fili dao je svoje viđenje situacije odmah nakon borbe na konferenciji za medije:

''Razočaran sam. Stvarno mislim da bih ga završio u drugoj rundi te da bi dobio bonus za najbolju izvedbu. Također sam frustriran jer nisam borac koji ubada protivnike u oko. Ovo mi je 30. borba u karijeri, a nikoga prije nisam ubadao u oko, barem koliko se ja sjećam. Prst mi je slučajno skliznuo u njegovo oko i bilo je gadno. Poznajem Pinedu i znam kakav je ratnik. On nije tražio izlaz jer je spreman boriti se do smrti. Čini se kako mu doktori jednostavno nisu dopustili.'', rekao je Andre Fili koji se također dotaknuo i činjenice kako je ostao bez polovice svog honorara.

''Zamislite da vam netko doda 100 tisuća dolara na vašu originalnu plaću te da vam u idućem trenu oduzme sav taj dodatak. No znam što sam potpisao, takav je ugovor. Pobijedim li u svojoj borbi, dobivam duplo više. Odradim li jako dobar nastup, dobivam još 50 tisuća dolara (bonusa). To je jednostavno način na koji ovaj sport funkcionira i ne pokušavam izvući nekakvu masivnu promjenu. Samo sam razočaran jer imam svoje troškove i dobro bi mi došao dodatni novac.'', izjavio je Fili za MMA Junkie

Prema dostupnim informacijama, Andre Fili je u svojoj pretposljednjoj borbi protiv Brycea Mitchella uprihodio 75 tisuća dolara za sami nastup, a pobjedom bi dobio dodatnih 75 tisuća dolara pobjedničkog bonusa. Jasno je kako Fili priča upravo o tom bonusu kada kaže da je ostao bez pola honorara.

Preostaje za vidjeti što čeka 31-godišnjeg borca koji je vrlo vjerojatno ostao bez pobjede u nastupu protiv Pinede. Andre tvrdi kako bi rado odradio revanš s Pinedom.

''To je na njemu i njegovom timu. Oni mi djeluju kao sjajni tipovi, no nisam siguran koje su njegove želje. Ja se samo želim boriti, zarađivati novac i biti aktivan, nebitno s kime. Želim graditi svoju ostavštinu.'', završio je Fili, a ostaje nada kako će UFC ponovno upariti ovaj dvojac jer unatoč dominaciji ''Touchyja'', Pineda je ponovno demonstrirao svoju čvrstinu i fanovi su definitivno ostali zakinuti ovakvom završnicom njihove borbe.

Linker
25. travanj 2024 11:16