UFC

Aljamain Sterling nakon pobjede nad Kattarom imao na umu jedno ime: ‘S njim sam jednom i trenirao‘

Aljamain Sterling

 Mikael Ona/zuma Press/profimedia
Propisno je izdominirao Kattara te je zaslužio nekog bolje rangiranog protivnika, a vjerojatno će ga uskoro i dobiti

Uspješan debi u perolakoj kategoriji imao je ovoga vikenda bivši prvak bantam kategorije. Aljamain Sterling uvjerljivo je svladao Calvina Kattara odlukom sudaca i pokazao kako u ovoj kategoriji također ima što za reći, a po mnogima je izgledao i bolje nego u svojoj matičnoj kategoriji.

Jasno je da će Sterling svoj put sada nastaviti u perolakoj i tako dati priliku prijatelju Merabu da zavlada bantam kategorijom. Sterling je nakon ove pobjede na umu imao samo jedno ime, a rekao je kako želi okršaj protiv Briana Ortege:

‘‘Dajte mi sljedećeg najboljeg tipa kojeg imate. Prihvatit ću borbu protiv Briana Ortege s poštovanjem. On je tip s kojim sam jednom trenirao, imamo iste menadžere, nema zle krvi izmđu nas ni bilo čega sličnoga. Jednostavno obojica lovimo isti san. Nije da mi je on glavni trening partner kao Merab. Ovo je drugačija situacija‘‘, rekao je Sterling na press konferenciji, a zatim nastavio:

‘‘Ovakav nastup me je malo razočarao jer ukoliko želim pobijediti tipa kao što je Ilia, trebao bih moći završiti tipa kao što je Kattar. Koliko god on bio pripremljen i branio neke stvari u parteru, i dalje sam razočaram sobom. Razmišljao sam si, čovječe, ako ne mogu njemu učiniti neke stvari, kako ću tek onda tipu poput Ilie? Znate, ukoliko želim opet napasti titulu.‘‘

U nekoliko navrata je i publika zviždala Sterlingu zbog neatraktivnosti, no to nikako ne umanjuje njegovu pobjedu. Propisno je izdominirao Kattara te je zaslužio nekog bolje rangiranog protivnika, a vjerojatno će ga uskoro i dobiti. Hoće li to biti Ortega ili netko drugi, saznat ćemo uskoro.

Linker
22. travanj 2024 23:16