UFC

Aljamain Sterling i ‘najdosadniji borac u UFC-u‘ verbalno su pristali na međusobnu borbu

Aljamain Sterling

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Kuha se velika borba u UFC-ovoj perolakoj kategoriji koja bi mogla odlučivati o izazivaču za titulu

Sprema se velika borba u UFC-ovoj perolakoj kategoriji.

U petak (25. svibnja 2024.), bivši UFC prvak u bantam kategoriji, a sada osmorangirani izazivač u perolakoj kategoriji, Aljamain Sterling, prihvatio je izazov Movsara Evloeva na Twitteru.

Najprije je Sterling objavio video u kojem se budi usred noći i gleda svoj sljedeći zadatak na mobitelu: ‘‘Tražen je - UFC-ov najdosadniji borac‘‘

Zatim je Evloev objavio isti video u kojem Sterling putem A.I. tehnologije govori: "O moj Bože, Movsar me traži. Vrijeme je za bijeg. Nisam mislio da će biti ovako strašno."

Dan kasnije, Sterling je odgovorio posterom Evloeva na kojem je opet pisalo da je on UFC-ov najdosadniji borac, uz natpis: "Ne brini. Potpiši ugovor kada stigne kako bih mogao dobiti svoju priliku za titulu."

Nakon što je Sterling ostvario pobjedu nad Calvinom Kattarom u njegovom debiju u perolakoj kategoriji na UFC-u 300, spomenuo je da bi borba između njega i Evloeva bila zabavna. Međutim, bivši kralj bantam kategorije bio je puno više zainteresiran za borbu s bivšim dvostrukim izazivačem za titulu, Brianom Ortegom.

Čini se da UFC ima druge planove za Ortegu koji je upisao veliku pobjedu nad Yairom Rodriguezom.

Evloev (18-0) je trenutno 8-0 u UFC-u i zauzima tri mjesta iznad Sterlinga na petom mjestu rang ljestvice perolake kategorije. Iako je 30-godišnji Rus neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri, još nijednom nije uspio završiti borbu prekidom otkada je kročio u UFC kavez. Debitirao je za najpoznatiju promociju 2019. godine i otada je upisao sedam pobjeda jednoglasnom i jednu pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom.

Linker
16. lipanj 2024 23:14