UFC

Alexey Oleinik više nije dio UFC-a: Nakon poraza od Latifija nije mu produžen ugovor

Aleksei Oleinik

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Prvu profesionalnu borbu odradio je još 1996.

Prošloga tjedna Alexey Oleinik nastupao je protiv Ilira Latifija gdje je izvukao deblji kraj i izgubio je jednoglasnom sudačkom odlukom. Taj poraz mu je bio četvrti u posljednjih pet borbi, a jedinu pobjedu ima protiv Jareda Vanderaae u četvrtom mjesecu ove godine.

Oleinik je u UFC-u bio od 2014. godine, a u njega je došao famoznom pobjedom nad našim Mirkom Filipovićem te se tamo zadržao do danas. Prošlog je vikenda ponovno poražen te je njegova UFC karijera vjerojatno gotova.

Iako nije dobio otkaz službeno, MMA Fighting prenosi kako mu ugovor nije produžen. To naravno ostavlja mogućnost da nekad u budućnosti UFC ponovno potpiše ruskog teškaša, ni pitanje je koliko je to izgledno s obzirom da ima 45 godina i samo jednu pobjedu u posljednjih pet mečeva.

Oleinik nikad nije bio borac koji je prijetio samom vrhu kategorije, ali uvijek je imao zanimljive načine na koje je uspijevao doći do pobjede. Jedan je od rijetkih boraca koji je u MMA-u uspio završavati protivnike ‘‘Ezekiel Chokeom‘‘ i ‘‘Scarf Holdom‘‘,a upravo je na taj način i došao do posljednje pobjede.

Osim pobjede nad Cro Copom, i u UFC-u je imao neke značajne pobjede. Primjerice, pobijedio je Fabricia Werduma podijeljenom sudačkom odlukom te Marka Hunta ‘‘submissionom‘‘.

Borio se Oleinik sa dosta velikih imena, a osim navedenih tu su Alistair Overeem, Derrick Lewis, Curtis Blaydes, Walt Harris i Sergey Spivak, a sve navedene borbe je izgubio.

Oleinik je prvi profesionalni meč odradio još davne 1996. godine tako da je ogroman uspjeh činjenica da se do prošlog vikenda borio u najjačoj svjetskoj organizaciji.

Linker
03. svibanj 2024 02:17