UFC

Alexander Volkanovski i Max Holloway verbalno dogovorili trilogiju!

 Max Holloway, Alexander Volkanovski 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prve dvije borbe bile su toliko izjednačene da ćemo unatoč dvostrukom slavlju Volkanovskog gledati trilogiju

Alexander Volkanovski nedavno je obranio pojas perolake kategorije na dominantan način i pokazao kako i dalje nema pravog konkurenta među potencijalnim izazivačima tako da će se morati okrenuti borcu koji je do sada bio najbliži tome da mu otme pojas, a to je tko drugi nego bivši prvak Max Holloway. MMA Junkie je danas potvrdio kako je dvojac postigao verbalni dogovor za borbu koja bi se trebala održati 2. srpnja (7. mjesec) na UFC 276 eventu u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Prvi koji je objavio da će se dvojac boriti u srpnju bio je Ariel Helwani.

Trilogije se obično odrađuju kada oba borca imaju po jednu pobjedu kako bi se konačno utvrdilo koji borac je zaista bolji, no u ovom slučaju Volkanovski je Hollowaya pobjeđivao već u dva navrata. Njihov treći susret već je bio dogovaran za ožujak (3. mjesec) na UFC 272 eventu, ali se Holloway radi ozljede povukao iz te borbe. Volkanovski je borbu odradio mjesec dana kasnije na UFC 273 eventu gdje je dominantnom izvedbom deklasirao "Korejskog Zombija" i potvrdio status prvaka.

Holloway je nakon dva uzastopna poraza od Volkanovskog odradio dvije borbe u kojima se i više nego iskupio. Prvo je jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Calvina Kattara, a zatim na isti način i Yaira Rodrigueza. Za obje borbe zaradio je bonus za najbolju borbu večeri, a Kattara je toliko deklasirao da su mu dva suca u dvije runde dali dva boda prednosti, dok mu je jedan sudac u čak tri runde dodijelio prednost od dva boda. U boksu dva boda prednosti dobije onaj boksač koji drugoga baci u "knockdown", ali u MMA se ipak mora puno više od toga pokazati da bi sudac nekome dodijelio dva boda prednosti.

S obzirom na to da su oba borca vidno napredovala, a njihove međusobne borbe su bile vrlo izjednačene; prema mnogima je Holloway trebao odnijeti pobjedu u drugoj borbi, bit će zanimljivo vidjeti tko će iz trećeg dvoboja izaći kao pravi vladar perolake kategorije.

Linker
02. srpanj 2024 16:31