UFC

Alex Pereira tvrdi da je Chimaev dvaput odbio borbu s njim: ‘Nudio sam mu i polutešku kategoriju‘

Pereira i Chimaev

 Mma Fighting
S obzirom da je Pereira nedavno skidao puno, ponudio mu je borbu u poluteškoj u dvanaestom mjesecu

Nije dugo trebalo Khamzatu Chimaevu da prozove Alexa Pereiru odmah nakon UFC 281 priredbe na kojoj je osvojio pojas u srednjoj kategoriji. Pobijedio je Pereira Adesanyu po treći put ukupno, a prvi u MMA-u gdje je i ulog nedvojbeno bio najveći.

Vodio je Adesanya dobar dio borbe ranije ovog mjeseca, no u petoj rundi Pereira je išao na sve ili ništa te mu se na kraju to i isplatilo jer je pobijedio prvaka i uzeo mu pojas. Nedugo zatim nastupa Khamzat koji proziva Pereiru, no sinoć su se pojavile nove informacije.

Naime, Alex Pereira tvrdi da je Khamzat odbio borbu protiv njega, iako je Alex htio borbu s njim u dvanaestom mjesecu:

‘‘Otišao sam kod svog menadžera i rekao mu da sam imao dosta teško skidanje kilograma. Ne mogu toliko skinuti ponovno, ali rekao sam UFC-u da mu ponude Rio (u prvom mjesecu), što je on odbio. Pitao sam onda želi li borbu u poluteškoj kategoriji sad, da ne moram toliko skidati. Odbio je i to‘‘, rekao je Pereira u ‘‘The MMA Houru‘‘.

Kasnije je Chimaev rekao da je on bio taj koji je tražio borbu u Brazilu, a prozvao je Pereiru ‘‘fake belt‘‘ borcem. Kasnije se niti jedan nije više oglašavao po tom pitanju tako da se ne zna što je dalje bilo.

Pitanje je sad kome vjerovati kad svaki tvrdi da je kriv onaj drugi. S obzirom se govori kako UFC radi na borbi Chimaeva i Covingtona u velter kategoriji, teško je za očekivati da će se boriti s Pereirom.

Linker
28. travanj 2024 05:35