UFC

Adesanya se osvrnuo na poraze od Pereire: ‘Bio sam mršavi klaun i zato je mogao primati moje udarce‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove srednje kategorije najavljuje drukčiji ishod u MMA meču

Iako Israel Adesanya posjeduje osjetno veće MMA iskustvo i njegov MMA rezime daleko je bolji od onog Alexa Pereire, mnogi očekuju vrlo tijesan i ravnopravan obračun. Razlog leži u tome što je Adesanya borac koji preferira stojku i gotovo da je nemoguće očekivati da će hrvati i forsirati parter u borbi.

Nasuprot njega naći će se Alex Pereira, po mnogima najbolji kickboksač svijeta u posljednjih pet godina. Pereira je u Gloryju ispisao povijest tako što je istovremeno držao titulu prvaka u dvije težinske kategorije (srednja i poluteška), a iza sebe ima dvije pobjede protiv Adesanye, ali prema kickboksačkim pravilima.

Sve to daje mu itekako dobre šanse za ugroziti prvaka UFC-ove srednje kategorije, ali kladionice podosta uvjerljivo favoriziraju Adesanyu. Koeficijent na njegovu pobjedu u prosjeku iznosi oko 1,50, dok je 2,70 prosječni koeficijent na pobjedu Pereire. Adesanya je u razgovoru s predstavnicima medija otkrio kako ga iznenađuje takav omjer.

‘‘Volim kad je pritisak na meni. Inače ne gledam koeficijente, ali vidio sam ih na Instagramu i zapitao sam se: ‘Kako sam favorit u ovom meču?‘. Mislim da bi se to trebalo promijeniti. Kako to mogu promijeniti? Možda da lažiram ozljedu ili nešto takvo? Mislim da bismo se trebali kladiti na njega. Vidjet ćemo.‘‘, rekao je Adesanya, a na koeficijente se osvrnuo i Robert Whittaker.

‘‘Teško je procijeniti tko će pobijediti, jer ovo je 50-50 borba. Ali da moram uložiti svoju kuću, rekao bih da će Israel pobijediti u ovakvom meču. Defenzivno nastrojeni borac sigurnija je oklada. Adesanya je dobar u obrambenim segmentima, dobro koristi svoju duljinu i visinu kao svoje prednosti. Tako je dobar i super efektivan u tome. On ne treba ništa mijenjati, njegov stil funkcionira protiv bilo koga. Adesanya je sigurnija oklada. On je defenzivni udarač, a uz to je i prvak. Ako se radi o tijesnom meču, obično naginjem ka prvaku.‘‘, pojasnio je Whittaker za Fox Sports Australia.

Alex Pereira smatra kako mu nokaut u drugom meču protiv Adesanye ide u prilog i da Izzy definitivno nije izbacio iz glave taj poraz. Adesanya uvijek ističe kako je u prvom meču izgubio kontroverznom odlukom, dok je u drugom meču nokautiran u borbi u kojoj je vodio do tog trenutka.

‘‘Pogledajte izraze naših lica nakon što mu je podignuta ruka u prvom meču. Bio je to tijesan meč. Ali ako ćemo bodovati po kickboksačkim kriterijima - ja sam taj koji je odrađivao posao. Pogledao sam i sažetke. Uočio sam udarce kojim sam ga pogađao, ali on ih je uspijevao jednostavno ‘pojesti‘. Bio sam mršavi dečko tada, mršavi klaun. Ali ja ga mogu pogađati iz raznoraznih kuteva. Moja igra sada je puno drukčija i moje vještine u stojci uvijek su bile prikladnije za MMA. Ja sam zapravo tako dobar u stojci da sam dominirao i u kickboksu, ali moja stojka uvijek je više odgovarala MMA-u.‘‘, objasnio je prvak.

Pereira djeluje samouvjereno, Adesanya također. Obojica s razlogom vjeruju u sebe, jer obojica su fantastični borci. Jedan će ipak na kraju biti bolji od drugog, a u ranim nedjeljnim satima saznat ćemo tko će biti taj.

Linker
11. travanj 2024 23:50