UFC

Adesanya najavio instantan povratak u srednju kategoriju: ‘Divizija se mora pokrenuti!‘

Israel Adesanya
 screenshot (YouTube, UFC)
Neovisno o ishodu borbe protiv Jana Blachowicza, Israel Adesanya idući će nastup imati do 84 kg

Israel Adesanya imat će ovog vikenda priliku postati UFC-ov prvak poluteške kategorije, čime bi ujedinio dvije titule prvaka. Ako u tome uspije, postavljat će se pitanje gdje će nastaviti svoju karijeru, tj. hoće li se vraćati u srednju kategoriju, za koju je prilikom prihvaćanja ove borbe izjavio kako mu trenutno ne nudi prave izazove, ili će ostati u svojoj novoj diviziji.

Ako uzmemo u obzir ono što je izjavio na službenoj UFC 259 konferenciji za medije, odluku je donio i namjerava se nje držati, bez obzira kako borba protiv Blachowicza završila.

"Definitivno ću se vratiti u srednju kategoriju. Imam nekih drugih planova za kasnije, ali sad mi je definitivno cilj vratiti se i braniti titulu. Želim pokrenuti moju diviziju", rekao je Adesanya, potvrdivši namjeru povratka u kategoriju gdje ga vjerojatno čeka borba protiv pobjednika ogleda Roberta Whittakera i Paula Coste. Iako, ne smijemo zaboraviti niti na borbu Darrena Tilla i Marvina Vettorija, posebno ako znamo da je upravo Tilla prvak naveo kao nekoga protiv koga bi se volio okušati.

Što se tiče borbe protiv Blachowicza, plan je jasan.

"Ulazim u ovu borbu kao u svaku drugu. Posjedovat ću istu energiju i u mojoj glavi apsolutno ništa nije drugačije. Ljudi su me ispitivali jesam li u ovom pripremnom kampu išta radio drugačije. No, sve što mi radimo je priprema za borca koji će se naći ispred mene, to je jedino što se od kampa do kampa razlikuje. Naša energija u timu uvijek je jednaka", rekao je, potvrdivši kako nije nabacio dodatnu masu te kako će biti ispod granice srednje kategorije:

"Neće biti skidanja kilograma i radit ću sve što radim inače, Sve što radimo tijekom tjedna borbe je isto. Bila bi luda odluka nabaciti mišićnu masu za ovu borbu kad me moja snaga tjera na ples. Vjerujem svom tijelu i svojim vještinama."

Odluka o povratku u srednju kategoriju sigurno se neće svidjeti poluteškašima, posebno Gloveru Teixeiri koji je već preskočen po pitanju pozicije izazivača. Naravno, to se odnosi na situaciju u kojoj bi Adesanya došao do titule. Ukoliko Blachowicz još jednom prevari kladioničare te dođe do svoje nove autsajderske pobjede, obje divizije trebale bi se nastaviti svojim prirodnim tijekom.

Linker
23. travanj 2024 05:41