UFC

(VIDEO) Dva spektakularna nokauta za erupciju oduševljenja u Parizu: Pogledajte kako su Ziam i Charriere ‘ugasili‘ protivnike

Fares Ziam vs. Matt Frevola (lijevo) | Morgan Charriere (desno)

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Dvojica francuskih predstavnika na sjajan način odradili su svoje nastupe pred domaćom publikom

UFC Fight Night 243 event održan sinoć u Parizu ponudio je nastupe čak osmorice francuskih predstavnika. Njih šestero došlo je do pobjede, a samo Kevin Jousset i Benoit Saint Denis ovaj event neće pamtiti po dobrom.

Saint Denis je teško poražen od strane Renata Moicana, dok je Kevin Jousset prekidom u drugoj rundi izgubio meč protiv Bryana Battlea, vrlo omraženog borca u očima francuskih navijača.

Osjetilo se razočaranje prepune Accor Arene nakon što su Saint Denis i Jousset potpisali kapitulaciju. Francuzi su polagali velike nade u obojicu, a možemo samo zamišljati kakva bi atmosfera nastala da su obojica uspjeli poraziti svoje protivnike.

No, publiku su na noge podigli borci koji su odradili uvodne dvije borbe na "main cardu". Fares Ziam otvorio je glavni dio programa borbom protiv Matta Frevole. Ziam nije u kategoriji najpopularnijih francuskih boraca, ali njegov meč s Frevolom bio je krcat akcijom i sjajnim potezima. Čak i da se nije radilo o francuskom predstavniku, publika bi bila oduševljena ovom borbom, ali Ziam im je priuštio posebno oduševljenje.

Nakon što je uzeo prve dvije runde, Ziam je imao siguran put ka pobjedi, ali nije se htio zadovoljit pobjedom na bodove. Tražio je Fares priliku za prekid, a pronašao ju je u trećoj minuti treće runde. Ziam je koljenom iz klinča pogodio Frevolu. Dodatna dva udarca nepotrebno je zadao, jer Frevola je već nakon udarca koljenom ostao ležati izvan svijesti. Najspektakularniji nokaut večeri, ali i nokaut koji bi krajem godine mogao konkurirati za najbolji nokaut godine. Snimku nokauta pogledajte OVDJE.

Nakon što je Ziam "zagrijao" publiku, uslijedio je meč tijekom kojeg je vladala možda i najbolja atmosfera. Morgan Charriere, borac izrazito omiljen među francuskim fanovima tražio je svoju drugu pobjedu u trećem nastupu unutar UFC-a. Uspješno je pronašao tu pobjedu!

Charriere je početkom druge runde nokautirao opasnog Gabriela Mirandu i bacio je publiku u ekstazu. Lijevim krošeom Morgan je bacio Mirandu u nokdaun, a prije nego se Marc Goddard umiješao, uspio je Charriere zadati i dodatni udarac.

Nekadašnji prvak Cage Warriors organizacije upisao je jednu od najvećih i najljepših pobjeda u dosadašnjoj karijeri. Charrierea dobro pamtimo po jako tijesnom meču koji je krajem 2022. godine odradio protiv Daniela Bažanta. Bagi je podijeljenom sudačkom odlukom izgubio taj meč, ali dvije godine kasnije, situacija u njihovim karijerama znatno je drukčija.

Charriere je dio UFC-a, upisao je dvije pobjede u vodećoj MMA organizaciji, a sinoć je ispraćen ovacijama pune Accor Arene. Daniel Bažant nakon poraza od Charrierea upisao je još dva poraza, a bolji od njega bili su Jordan Barton i Itay Tratner. Bagi je više od godinu dana izvan kaveza, posvećen je i nekim svojim privatnim obavezama, a upitno je kako će izgledati nastavak karijere ovog 33-godišnjeg borca.

Nijanse su ga dijelile od pobjede nad Charriereom i vidjelo se da Bagi može parirati vrhunskim borcima. Šteta što njegova karijera nije otišla u smjeru kojim je otišla karijera Morgana Charrierea.

Snimku Charriereovog nokauta nad Mirandom pogledajte klikom na LINK.

Linker
29. rujan 2024 19:02