Regija

Weidman odbrusio Silvi nakon komentara na njegovu kontroverznu pobjedu: ‘Pao je na tlo i kao da je plakao‘

 JASON SILVA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jason Silva/zuma Press/profimedia
Bivši prvak srednje kategorije smatra da su ubodi u oko sastavni dio sporta te da je Brazilac pogriješio u svom pristupu

Chris Weidman može se samo ispričati za ubode oka koji je su prevagnuli u njegovoj borbi s Brunom Silvom na UFC Atlantic Cityju, ali ne vjeruje da se dogodilo išta kontroverzno što bi okaljalo njegovu pobjedu.

"Osjećam se kao da je to legitimna pobjeda", rekao je Weidman u srijedu na The MMA Hour.

"Pobijedio sam u sve tri runde prema sudačkim zapisnicima. Je li to način na koji sam želio pobijediti? Kvragu ne. Ne želim protivnika bosti u oči. Nikada nisam ubo protivnika u oči ni u jednoj borbi, a onda u ovoj borbi, ako zbrojite, bila su dva uboda, kako ljudi govore, u zadnjoj rundi. To je jednostavno nesreća. Ne želim da se to dogodi. To se nikada prije nije dogodilo."

Činilo se da je Weidman uzdrmao Silvu udarcem koji je Brazilca spustio na kanvas u trećoj rundi. Udarac je Brazilca srušio na tlo te je bivši prvak odmah pokrenuo niz udaraca koji su doveli do prekida, što mu je donijelo prvu pobjedu u gotovo četiri godine.

Nakon toga, reprize su pokazale da je Weidman slučajno ubo Silvu u oba oka, zbog čega je Silva pao na tlo u agoniji prije nego što su udarci završili njegovu noć. Suci pored ringa na kraju su pregledali snimku i naposljetku upotrijebili bodovne kartice kako bi odredili ishod: Weidman je pobijedio u sve tri runde i osigurao pobjedu.

Na konferenciji za novinare UFC Atlantic Cityja nakon borbe, Weidman je rekao da je Silva pogriješio u pristupu nakon ilegalnog poteza koji je doveo do završetka, jer se bacio na pod, a ne pauze u akciji kako bi se Silvi dalo vremena da se oporavi, rekao je.

Weidman je preuzeo odgovornost za slučajni prekršaj, ali ne vjeruje da su udarci u oko bili presudni. Po njegovom mišljenju, Silvu je koštala pretjerana reakcija.

"Naravno, žao mi je što se to dogodilo", rekao je Weidman.

"Bez obzira na to, žao mi je što se to dogodilo i loše je što je tako završilo, ali možete iznijeti vrlo jak argument da sam i ja dobio ubod u oko. Nisam pao na strunjaču i pokušavao dobiti na vremenu, a svi bodovi u očima nisu isti."

"Ne kažem da znam točno kako se osjećao, ali ako pogledate moja prva dva uboda, jedva sam mu dotaknuo oko. Čak i na onom zadnjem gdje je pao, kao da mu je moj prst ušao ispod oka. Ako stvarno zumiraš, nije mu bila u očnoj jabučici, kao što je meni učinio s onim s palcem."

"U tome je stvar. Ne možete samo pasti na zemlju, okrenuti se i očekivati da sudac zna što se događa u vašoj glavi i da on sve vidi. To je samo loša navika. Loše se stvari događaju kad to činite. Stekao je naviku, kad god bi mu se očna jabučica uopće dotaknula, pao je na tlo i kao da je plakao."

Na kraju, Weidman ne stavlja nikakve zvjezdice uz svoju pobjedu, ali ako UFC želi da on to ponovi sa Silvom u budućnosti, on je spreman.

"Ako UFC želi revanš ove borbe, naravno," rekao je.

"Ali i ja bih rado nastavio dalje. Nije da ga se bojim ili nešto slično."

"Ako žele revanš, to je također u redu. Otvoren sam za to. Moje srce je uz Brunu Silvu."

Bivši šampion srednje kategorije, samouvjeren je da bi se i revanš završio njegovom pobjedom te smatra da ovaj nesretan splet okolnosti nije imao prevelik utjecaj na ishod meča.

Linker
28. travanj 2024 04:58