Regija

(VIDEO) ‘Pripreme su završene. Vrijeme je za Saudijsku Arabiju!‘ Pogledajte isječke Hrgovićevih priprema

Filip Hrgović

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
30-godišnji hrvatski boksač djeluje više nego spremno za najveći ispit dosadašnje karijere

Osam dana dijeli nas od novog nastupa Filipa Hrgovića. Neporaženi hrvatski teškaš sljedeće subote tražit će 15. pobjedu u svom 15. profesionalnom nastupu. Zadatak neće biti nimalo lak.

Zhilei Zhang (24-1-0) naći će se na suprotnoj strani ringa u Saudijskoj Arabiji, a pobjednik borbe postat će obveznim IBF-ovim izazivačem za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Hrgović i Zhang trebali su se boriti još u petom mjesecu ove godine, ali Hrgović je nastup otkazao zbog smrti oca. Nije se ‘‘El Animal‘‘ mogao skoncentrirano pripremiti za tako velik meč i zatražio je odgodu. Sada će Filip i Zhilei imati čast nastupati na eventu koji će predvoditi Oleksandr Usyk i Anthony Joshua, a upravo i ta IBF-ova titula bit će jedan dio uloga između Usyka i Joshue.

Hrvatski boksač imat će priliku prezentirati svoje vještine na ogromnoj pozornici u Jeddahu, a napokon je dobio protivnika kakvom se nadao. Radi se definitivno o najvažnijem meču u Filipovoj dosadašnjoj karijeri i nema sumnje kako dolazi maksimalno spreman.

‘‘Pripreme u Americi su završene. Vrijeme je za Saudijsku Arabiju‘‘, napisao je Hrgović u opisu videa kojeg je objavio na svom Facebook profilu, a možete ga pogledati OVDJE.

Unutar videa može se vidjeti djelić njegovih priprema, a dojam je kako je Hrgović u jako dobroj formi. Naravno, teško je išta konkretnije prosuđivati na temelju tako malog uzorka, a sve ćemo vidjeti kroz nešto više od tjedan dana. Odlična je vijest da će event započeti od 19:00h, dakle Hrgović bi se u ringu mogao naći oko 21:00h, ali više informacija u vezi toga saznat ćemo u narednim danima.

Linker
19. travanj 2024 18:28