Regija

(VIDEO) Ilija Brkan dominantno pobijedio na Armmadi 9, njegov protivnik je pokazao srce i izdržao borbu do kraja

Ilija Brkan

 Screenshot/Armmada MMA YouTube
Svaki puta gledamo sve bolje priredbe ove rastuće MMA promocije, a ovo je druga njihova priredba zaredom na kojoj su slavili hrvatski borci

U petak (5. srpnja), u Bačkoj Palanki, u Srbiji, održala se MMA priredba Armmada 9 s prijenosom na Arena Fight kanalu. Na njoj je nastupio hrvatski borac, Ilija Brkan, u meču protiv domaćeg predstavnika, Zorana Zeljka.

‘‘Zoran Zeljko opet je pred svojom publikom poslije dvije uzastopne pobjede u Armmada organizaciji. Momak koji bori neprestanu borbu s dijabetesom i demonstrira svima kako upornost i želja nemaju granica! U svom šestom profesionalnom nastupu, tražit će petu pobjedu protiv odličnog borca iz Hrvatske - Ilije Brkana. Ilija je dobro poznato ime na regionalnoj sceni, sjajan borac sa odličnim fizičkim predispozicijama!‘‘, napisala je Armmada u najavi meča.

Brkan je dominantno izgledao u borbi protiv Zeljka. Nakon tri runde svladao ga je jednoglasnom sudačkom odlukom, ali je više puta tijekom meča bio blizu da završi svog protivnika. Zeljko je bio taj koji je prvi inicirao klinč i grappling, ali Brkan se pokazao boljim u tom segmentu borbe. Hrvat je nekoliko puta skoro ugušio srpskog borca zahvatom s leđa (RNC) i ručnim trokutom (arm triangle). ‘Ground-and-pound‘ udarcima i laktovima je Brkan više puta doveo Zeljka u tešku situaciju, ali je domaći borac pokazao srce i izdržao meč do kraja.

Ovo je druga Armmada priredba zaredom na kojoj su slavili borci iz Hrvatske. Na prošloj priredbi ove borilačke promocije, Armmada 8, vidjeli smo kako je Luka Miklečić iz zagrebačkog Ban Teama nadjačao Aleksandra Novakovića, borca za kojega mnogi tvrde kako je jedan od najboljih mladih boraca Srbije.

Brkan je zadnji puta prije ovoga nastupio u kolovozu 2022. godine kada ga je zaustavio Vuk Lekić, a prije toga je na FNC 6 priredbi u srpnju 2022. izgubio jednoglasnom odlukom od Marina Mikulića. Nakon dva uzastopna poraza i skoro dvije godine pauze, Brkan se sada uspješno vratio u kavez protiv Zeljka.

Brkanu je ovo četvrta profesionalna pobjeda u karijeri s tri poraza, a Zeljku je ovo drugi poraz u karijeri sa četiri pobjede.

Rezultate svih borbi Armmada 9 eventa možete pogledati OVDJE, a niže možete pogledati cijelu priredbu na Armmada MMA YouTube kanalu te kratki intervju s pobjednikom. Borba između Brkana i Zeljka počinje na 1:53:30.

Linker
17. rujan 2024 01:06