Regija

(VIDEO) Hrgović u Miamiju naporno trenira za nove izazove: ‘Ne želim da mi se dogodi isto što i Joshui‘

Filip Hrgović

 Screenshot (youtube, Tru School Sports)
Ponajbolji hrvatski boksač u iščekivanju je svog sljedećeg nastupa, ali trenutno nema niti protivnika

Jednu borbu odradio je Filip Hrgović (15-0, 12 KO) u prošloj kalendarskoj godini, ali 2022. godina vjerojatno je najveća u njegovoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. ‘‘El Animal‘‘ je napokon dobio veliki meč koji je tražio i u IBF-ovom ‘‘title eliminatoru‘‘ porazio je Zhileija Zhanga.

Kineski teškaš ušao je u taj meč neporažen (24-0-1), a 2008. godine osvojio je i srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu. Zhang je renomirani i vrlo opasni teškaš, a nakon teških 12 rundi, sudac je podignuo ruku Filipa Hrgovića i ‘‘El Animal‘‘ je došao do pozicije sljedećeg izazivača prema IBF-ovoj ljestvici.

Krajem prošle godine Eddie Hearn izašao je u javnost s informacijom da će IBF-ov prvi izazivač biti ujedno i sljedeći obavezni izazivač Oleksandru Usyku. Ukrajinac uz IBF-ov pojas drži i WBA te WBO titule svjetskog prvaka, a nametalo se pitanje koja od tih federacija će dobiti pravo da njen izazivač postane obveznim izazivačem.

Nakratko je to trebao biti Filip Hrgović, ali na koncu je odlučen da to bude WBA (Regular) prvak, Daniel Dubois. Time se zapravo otvara put ka održavanju borbe između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, a Filip Hrgović sada ima dvije opcije. Može sve posmatrati sa strane i čekati napad na titulu, a može birati neke druge protivnike i pritom riskirati svoju poziciju prvog izaziača.

Opcija čekanja vjerojatno mu se ne isplati, jer priliku bi mogao čekati i do dvije godine. Bolja je opcija skupljanje dodatnog iskustva i pojačavanje rezimea, ali Hrgović će sigurno pronaći najbolje rješenje sa svojim timom.

‘‘El Animal‘‘ ne izlazi previše pred medije i ne komentira zavrzlamu pri vrhu teške kategorije. Hrgović je trenutno u Miamiju, posvećen je treninzima, a u posljednje vrijeme ponovno trenira s Pedrom Diazom. U razgovoru za Tru School Sports, Hrgović se osvrnuo na Anthonyja Joshuu i neke od njegovih pogrešaka koje su ga dovele do dva uzastopna poraza.

‘‘Pažljiv sam da ne naučim previše odjednom i pretvorim se u nešto što zapravo nisam. Time bih sam sebi oduzeo svoje prednosti. Mislim da se to dogodilo Anthonyju Joshui. On je nekoć bio zvijer i pravi nokauter, a onda je počeo previše učiti o boksu. To ga je dovelo do toga da previše razmišlja i pretjeruje u pokušajima da isključivo (tehnički) boksa.‘‘, rekao je Hrgović.

Filip dakle smatra da je Joshua donekle izgubio svoj fajterski mentalitet i više nije opasni nokauter kakav je nekoć bio. ‘‘AJ‘‘ je u Hrgovićevim očima postao boksač koji se previše pokušava tehnički nadmetati s protivnicima, a time je izgubio svoj identitet koji ga je krasio i izgradio u ponajboljeg teškaša svijeta. Hrgović će se potruditi da se njemu ne dogodi gubitak ‘‘boksačkog identiteta‘‘.

Tru School Sports na svom YouTube kanalu podijelio je i video kojim su obuhvatili jedan dio Hrgovićevog treninga s Diazom, a zanimljivi su i trenuci u kojima Pedra Diaza ispituju o hrani u Hrvatskoj. Diaz je rekao da je hrana u Hrvatskoj sjajna, a na upit o najdražem jelu odgovorio je da je to definitivno sarma. Video Hrgovićevog treninga nalazi se ispod teksta.

Linker
19. travanj 2024 23:41