Regija

Vaso Bakočević poražen u meču protiv ruskog YouTubera: ‘Žao mi je što nisam nokautiran!‘

Svjatoslav Kovalenko i Vaso Bakočević
 Screenshot (youtube)
Svjatoslav Kovalenko pokazao se u ovom meču boljim boksačem od popularnog crnogorskog borca

Kratki izlet u Rusiju, koji je Vaso Bakočević najavio kao najlakšu zaradio karijere, možda je tako na kraju i završio, no uz poraz kojem se nije nadao. A nije u njega vjerovala niti jedna poznata srpska kladionica, koja je na pobjedu Crnogorca postavila tečaj 1.20, dok je ruski YouTuber Kovalenko, odnosno njegova pobjeda, bila vrijedna tečaja 3.60.

Ipak, meč na četiri runde završio je pobjedom Svjatoslava Kovalenka, čovjeka čiji YouTube kanal ima 582 tisuća pretplatnika, ali isto tako čovjeka koji nije neiskusan u borbama, posebno onim neobičnim. Ne treba vam puno klikova na YouTubeu da dođete do snimke njegovog nastupa u "birtijaškoj tučnjavi", tim putem organiziranoj. Naravno, niti blizu nije iskusan kao jedan od najaktivnijih boraca u našoj regiji, zbog čega je uostalom Vaso i bio proglašen favoritom u boksačkom meču održanom na priredbi "Pravda Fighting" organizacije.

Kovalenko je zatekao Vasu i u prvoj rundi ga udarcem poslao na pod, što je dovelo do brojanja i time velike prednosti pred nastavak meča ugovorenog na četiri runde. Do kraja je Kovalenko bio dovoljno aktivan i konkretan da upiše pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

"Poraz sudačkom odlukom nakon četiri runde. Rekao sam vam da se kladite na Rusa, bio je dobar tečaj. Mene i Tyrona Woodleya treba razapet i kamenovati. Sramota za sport. Žao mi je što me nisu nokautirali pa da bude šlag na tortu. Ovako bodovi pa to još više boli. Na 1, 2, 3 želim 'izuvanje' u komentarima", napisao je Vaso na Instagramu, postavivši animaciju sebe kao klauna.

U svakom slučaju, nema sumnje kako je Bakočević zadovoljan financijskom stranom ovog posla, a poraz mu se ionako neće pisati u bilo kakav profesionalni omjer. Rusi su ga doveli jer je "showman", a show su od njega kroz cijeli tjedan dobili. U meču nije ostvario ono što je najavio i što su, kao što smo gore naveli, "bookmakeri" očekivali, ali teško da je organizatorima ishod te borbe predstavljao neki bitan faktor.

Vasin idući nastup trebao bi se dogoditi u prosincu, kad će na Megdanovoj priredbi odraditi meč boksa bez rukavica protiv Bojana Kosednara.

Linker
24. travanj 2024 06:12