Regija

Toni Filipi i Filip Kolar zatvaraju prvo kolo Svjetskog prvenstva za hrvatske boksače

Toni Filipi
 Damir Krajac/CROPIX
Hrvatski poluteškaš pokušat će savladati boksača od kojeg je već ranije gubio

Nakon što je boksačka reprezentacija Hrvatske započela Svjetsko prvenstvo u Beogradu s četiri pobjede u nizu, taj niz prekinut je jednako neugodnim nizom poraza. Čak četiri hrvatska boksača za redom su eliminirana. Trojica mladih debitanata hrabro su pali, ali ostaje nam dojam kako je Marko Milun mogao i morao više. Uostalom, on je jedan od tri boksača s ovog rostera koji su već osvajali velike seniorske medalje.

Jedan od te trojice, Damir Plantić, je svoj prolazak u drugi krug već osigurao, a danas će to pokušati Toni Filipi, brončani s Europskog prvenstva prije dvije godine. No, njegov posao je već u prvom kolu itekako težak. Čega ga boksač koji ga je već dva puta ranije savladao, posljednji put 2018. godine.

To je 23-godišnji Aziz Abbes Mouhiidine, boksač iz Italije, s kojim se Toni nedugo prije prvenstva susreo i na pripremnim sparinzima. Kad se neka dva boksača tako dobro poznaju, onda bi mogle odlučiti taktičke nijanse, gdje je velik dio posla na trenerima. Tonijev trener je Tomo Kadić, koji nam se iz Beograda javio video porukom, kratko najavivši ono što je ispred njegovog boksača.

Toni je u posljednje dvije godine nanizao nekoliko razarajućih rezultata i ovo natjecanje trebalo bi dati puno odgovora o njegovom daljnjem potencijalu i opcijama. Puno puta bio je blizu i gubio podijeljenim odluka, kad je nedostajalo tek malo inicijative ili koji udarac više. U osmom meču današnjeg poslijepodnevnog programa (nešto iza 14 i 30) saznat ćemo je li se što po tom pitanju pripremilo te može li baš Beograd biti sretno mjesto za jednog od najboljih hrvatskih boksačkih amatera posljednjih godina.

Nakon što svoj meč odradi Toni, pratit ćemo hrvatskog predstavnika u polusrednjoj kategoriji (do 71 kilogram). To je boksač koji je ove godine svakako pokazao najveći napredak pa je tako prvo uzeo naslov državnog seniorskog prvaka, da bi prošlog mjeseca to ponovio u sličnoj konkurenciji na prvenstvu za boksače do 22 godine. Čakovčanin će pokušati iskoristiti dobar ždrijeb prvog kola i savladati Dona Eminija iz Norveške. Njihov meč na rasporedu je kao deseti večernjeg programa, dakle negdje oko 20 sati Kolar bi trebao u ring.

Linker
21. travanj 2024 21:54