Regija

Soldić i Ramazanov uspješno odradili vaganje, ali i test hidratacije: Sve je spremno za spektakl!

Roberto Soldić i Murad Ramazanov

 Screenshot (youtube, One Championship)
Roberto Soldić odradio je svoju posljednju dužnost uoči debitantskog nastupa za ONE

Odlične vijesti dolaze sa službenog vaganja za ONE on Prime Video 5 event koji će se u noći s petka na subotu održati u Manilli (Filipini). Roberto Soldić uspješno je odradio vaganje uoči svog debija za najjaču azijsku borilačku organizaciju.

Iako je Soldić većinu svoje karijere proveo u kategoriji do 77 kilograma, ovaj put se odlučio za nastup u kategoriji do 84 kg. Lako je moguće da Soldić u ONE-u nikad ne bude niti spuštao kilažu u nižu kategoriju, jer borci u ONE-u moraju proći i određeni hidratacijski test uoči vaganja.

Ako se pitate što je taj hidratacijski test, radi se uzorku urina kojim se ispituju čestice unutar urina. Postoji posebna skala kojom se iskazuju rezultati, a ONE inzistira da ta vrijednost iznosi 1.0250 ili niže. u slučaju da je premašena gornja granica, ONE dopušta priliku za još jedan test. Do povišenih rezultata dolazi iz raznoraznih razloga, ali dehidracija je jedan od glavnih i ONE na taj način pokušava spriječiti pretjerano dehidriranje boraca kako bi skinuli kilažu.

No, vratimo se na Soldića i njegovo današnje vaganje. ‘‘Robocop‘‘ je na vaganju težio 184,25 ‘‘pounda‘‘, što u kilogramima iznosi 83,57 kg. Hidratacijski test pokazao je rezultat 1,0070 i Soldić je svoju dužnost uspješno odradio.

Njegov protivnik Murad Ramazanov na vagu je stupio nešto poslije Soldića. Test hidratacije pokazao je rezultat 1,0070 i Ramazanov je dobio zeleno svjetlo za stati na vagu. Dagestanac je bio na ravno 185 ‘‘pounda‘‘ (83,91 kg) i njegov meč sa Soldićem postao je služben.

Reinier de Ridder i Anatoly Malykhin kao borci koji predvode event borbom u poluteškoj kategoriji (-102 kg u ONE-u), također su bez problema prošli vagu. Probleme je imalo troje boraca. Allycia Rodrigues, Jackie Buntan i Jasur Mirzamuhkamedov imat će novi pokušaj da prođu hidratacijski test, a ukoliko ga prođu, tek onda će stati na vagu kako bi dobili njihov službeni rezultat.

Primjera radi, Jackie Buntan je jedna od borkinja koja je danas imala problema. Njen test pokazao je rezultat 1,0281 i time je prekoračila gornju granicu. Izvagala se Buntan nakon toga i bila je jedan ‘‘pound‘‘ (0,454 kg) ispod gornje granice svoje kategorije. Njen rezultat na vagi ipak nije služben i ona će se ponovno morati izvagati nakon što uspješno odradi hidratacijski test. Da bi prošla test, morat će se u nekoj mjeri rehidrirati, ali istovremeno će morati paziti da ne prekorači gornju granicu svoje kategorije prilikom rehidriranja.

Teška je to misija i treba biti jako precizan s takvim postupkom. Velika je vjerojatnost da borci koji su pali ovaj test neće proći niti u drugom pokušaju, a ukoliko ipak prođu, onda su dobre šanse da će prekoračiti gornju granicu svoje kategorije. Radi se o jako dobrom načinu za spriječiti velike dehidracije i skidanje kilograma na taj način, a naš Roberto Soldić lakoćom je odradio svoje prvo vaganje za ONE.

ONE on Prime Video 5 event starta u noći s petka na subotu, točnije u subotu od 2:00h ujutro. Soldićevu borbu možete očekivati oko 4:00h ujutro.

Linker
17. travanj 2024 05:27