Regija

Sjajne vijesti iz Cage Warriorsa! Stipe Brčić ima priliku postati prvim Hrvatom s njihovom titulom prvaka

Cage Warriors 142

 Cage Warriors
Ponajbolji hrvatski borac kad su niže kategorije u pitanju bit će na ispitu karijere

Još prije nekoliko godina, Stipe Brčić (10-2-0) bio je na glasu kao jedan od najtalentiranijih hrvatskih MMA boraca. Osvajao je Brčić redovno titule na raznoraznim amaterskim turnirima, bili to MMA ili grappling turniri.

Profesionalnu MMA karijeru započeo je 2015. godine i upisao je pet pobjeda zaredom. U periodu od kraja 2017. godine pa do drugog mjeseca 2019. godine uslijedila je određena pauza, a zatim najteži izazov u dotadašnjoj karijeri.

Stipe se na GMC 18 priredbi borio protiv Khursheda Kakhorova (4-0-0 tada) te je od fizički puno krupnijeg i višeg protivnika izgubio nokautom u drugoj rundi. Uslijedilo je pet pobjeda u narednih šest nastupa, a jedini poraz upisao je krajem 2020. godine pod okriljem Megdana. Meč protiv Mihaila Sirbua (14-7-0 uoči meča) prekinut je po završetku prve runde zbog Brčićeve ozljede oka.

Stipe je nakon toga upisao dvije pobjede pod okriljem EMC-a čiji je prvak muha kategorije, a svojoj kolekciji imat će priliku pridodati još jedan pojas.

Naime, Stipe Brčić borit će se za Cage Warriorsovu titulu u muha kategoriji, a borba će se održati 13. kolovoza (osmi mjesec) u Walesu.

Protivnik hrvatskom borcu bit će 34-godišnji engleski borac Sam Creasey (15-4-0). Creasey je titulu osvojio u desetom mjesecu 2021. godine, pobjedom protiv Lukea Shanksa. ‘‘Submissionom‘‘ (‘giljotina‘) u trećoj rundi završio je svog protivnika u meču za upražnjenu titulu. Samo dva mjeseca kasnije isti su borci odradili revanš, Shanks je slavio nokautom u prvoj rundi. Međutim, Shanks je pao na vaganju i pojas je ostao u vlasništvu Creaseyja.

Brčić će tako imati priliku postati prvim CW-ovim prvakom koji dolazi iz Hrvatske. Za one koji možda ne znaju, Cage Warriors jedna je od najboljih europskih promocija, a osnovana je još 2002. godine. Radi se o promociji sa sjedištem u Londonu, a mnoštvo renomiranih boraca prošlo je kroz tu promociju.

Conor McGregor kalio se u Cage Warriorsima prije odlaska u UFC, a titulu je osvajao u perolakoj i lakoj kategoriji. Nastupali su tu i borci poput Jacka Hermanssona, ‘‘Bigfoot‘‘ Silve, Michaela Bispinga, Jacka Hermanssona, Paddyja Pimbletta, Dana Hardyja i mnogih drugih. Cage Warriors promocija sjajna je odskočna daska za UFC, a njihove priredbe prenose se putem UFC-ovog Fight Passa. 2017. godine pod okriljem CW-a nastupio je i Roberto Soldić, a nokautom nakon samo 40 sekundi pobijedio je Lewisa Longa. Taj event održao se u Walesu, kao što će se održati i ovaj na kojem će nastupiti Brčić.

Nadamo se da će Stipe Brčić svoj meč okončati na sličan način kao i Roberto Soldić, a neka pobjedu tog dana u Walesu upiše i Ante Delija koji će nastupiti u polufinalu PFL-ovog turnira. Protivnik će mu biti Renan Ferreira.

Linker
06. svibanj 2024 19:32