Regija

‘Savage‘ oduševljen bivšim prvakom: ‘Volio bih jednog dana ja nekome biti ono što je danas on meni‘

Alen Babić
 screenshot (YouTube, Pro Boxing Fans)
Alen Babić i Tony Bellew uspostavili su jedan poseban prijateljski odnos

Hrvatski boksač Alen Babić apsolutno zasluženo postaje sve veća zvijezda u Velikoj Britaniji, ali i u domovini. Član BK Leonardo zanimljiv je boksač unutar ringa, ali možda i još zanimljivija osoba izvan njega te rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Reakcija na njega većinom su pozitivne što je prepoznao i Eddie Hearn te ga učinio stalnim dijelom priredbi Matchroom Boxinga pa mu je tako pronašao mjesto i na ovogodišnjem Fight Campu.

Fight camp je Matchroomov projekt nastao prošlog ljeta u vrijeme epidemioloških mjera. Održavao se u Brentwoodu, na imanju Eddieja Hearna, a dio prve sezone bio je i Babić. Tim putem savladao je Shawndella Wintersa i zapravo krenuo na pravi način graditi "Savagea". Jedan od ljudi koji su mu tim putem dali podršku je nedavno umirovljeni bivši svjetski prvak te ujedno i jedan od najpopularnijih britanskih boksača ovog stoljeća, Tony Bellew. Bellew na Matchroomovim priredbama radi kao komentator i analitičar, a jedan je on prvih koji je na Babića ukazao. Danas njih dvojica gaje prijateljski odnos, što je Babić i pokazao objavom na Instagramu.

"Ovo je netko o kome se može snimiti film. Kakva osoba unutar i izvan ringa. Bio je ovdje, na prvom Fight campu, kad sam se trebao boriti protiv Shawndella Wintersa. Situacija je bila neprijateljska, a svaki intervju koji sam radio je Tony bio na mojoj strani i potvrdno mi je davao znak glavom. Nisam zapravo znao što radim, ali energija tog čovjeka mi je dala krila, a nije mi trebalo ništa osim malo odobravanja. Da skratimo priču, Anthony Bellew je danas moj fan i uistinu mi želi sve najbolje. Jesam li spomenuo da sam se ugledao na njega oko puno toga. Moj put je zapravo najsličniji njegovom i nadam se da ću jednog dana ja biti nekome ono što je on bio meni i što još uvijek je, moj idol", napisao je Babić uz fotografiju s Bellewom, nastalom proteklog vikenda upravo u Brentwoodu, na lokaciji gdje će se i idući Fight Camp održati.

Bellew je upravo poput Babića karijeru gradio agresivnim i atraktivnim stilom borbe te je tako došao do popularnosti, ali i velikih prilika, ujedno ostavši ljubimac fanova. Umirovio se krajem 2018. godine, nakon poraza od Oleksandra Usyka.

Babić će na ovogodišnjem Fight Campu nastupiti 7. kolovoza, a protivnik mu je Mark Bennett, boksač koji je u dosadašnjoj karijeri ostvario sedam pobjeda i jedan poraz. Babić je kratko prokomentirao kako mu se Bennett već ne sviđa i kako će proći kao svi njegovi protivnici do sada. Svakako vrijedi navesti kako je Babić i sa svim protivnicima do sada nakon meča (p)ostao prijatelj pa je za vjerovati da bi mu se i Bennett na kraju mogao svidjeti. Ali, tek nakon što Savage odradi posao s njim.

Linker
16. travanj 2024 07:06