Regija

Roberto Soldić poražen na ONE-ovom eventu u SAD-u: Kadestam je nokautirao ‘Robocopa‘

Zebaztian Kadestam

 Screenshot (youtube, One)
Švedski nokauter prezentirao je svoju moć i završio je Soldića nakon nešto više od pet minuta borbe

Dugo smo čekali drugi nastup Roberta Soldića pod okriljem ONE Championshipa, ali nažalost, ponajbolji hrvatski MMA borac nije se dobro proveo na ONE Fight Night 10 eventu.

Šveđanin Zebaztian Kadestam (15-7-0, 13 KO) opravdao je status ubojitog nokautera i Soldića je porazio nokautom na početku druge runde. ‘‘Bandit‘‘ je najavio da će netko završiti nokautiran u ovom meču, a to je ovaj put bio Roberto Soldić.

‘‘Nemojte treptati‘‘ riječi su kojima je ONE-ov komentator otvorio meč između Soldića i Kadestama, a napetost je bila na jako visokoj razini. Hrvatski borac zauzeo je sredinu kaveza na samom početku meča i strpljivo je tražio priliku za plasirati nešto iz svog arsenala. Kadestam je djelovao nešto pokretljivije, ali Šveđanin je dobro osjetio dva Soldićeva udarca ljevicom. Puno je ‘‘kickova‘‘ bacao Kadestam u početnoj fazi meča, a jedan od prvih Soldićevih ‘‘kickova‘‘ odsjeo je na genitalijama Kadestama i usljedila je kraća pauza od desetak sekundi. Nakon dvije i pol minute prve runde, Soldić je imao ponajbolje trenutke u dotadašnjem tijeku meča. Nekoliko udaraca ljevicom povezao je ‘‘Robocop‘‘, a Kadestam bi djelovao podosta uspaničeno u trenucima kad bi ga Soldić pogađao svojom jačom rukom. Pritiskao je Roberto većinu prve runde, konkretnije je pogađao i vjerojatno je uzeo tu prvu rundu. Šveđanin je rundu završio i s posjekotinom na licu.

Druga runda također je počela Soldićevom inicijativom, ali u jednom trenutku dolazi do prekida. Kadestam je uzdrmao Soldića i namirisao je krv. ‘‘Robocop‘‘ je davao sve od sebe da se izvuče iz naleta švedskog nokautera, ali Kadestam nije prestajao pogađati i nokautirao je Soldića nakon 45 sekundi druge runde. Presudan trenutak zapravo se dogodio u 26. sekundi druge runde. ‘‘Robocop‘‘ je pokušao pogoditi lijevim aperkatom, Kadestam ga je kontrirao sjajno pogodivši laktom i poslao je Soldića na tlo. U nastavku je Kadestam samo dovršio posao.

Nakon ‘‘no contesta‘‘ protiv Murada Ramazanova u debiju za ONE Championship, Soldić nije uspio doći do pobjede niti u drugom meču za ONE. Nije ovo bilo izdanje na njegovoj uobičajenoj razini i Kadestam je ovaj put zasluženo došao do pobjede. Šveđanin je pobjedom izborio napad na titulu privremenog prvaka u velter kategoriji, a ONE ga je nagradio i bonusom od 50 tisuća dolara.

Linker
14. svibanj 2024 10:05