Regija

Rakić nema više strpljenja: ‘Ti i ja, tjedan dana prije ili nakon te priredbe!‘

Aleksandar Rakić
 screenshot (YouTube, UFC)
Dodatna odgoda borbe za UFC titulu poluteške kategorije otvara prostor za neke nove opcije

Nakon što je za 30. listopada službeno potvrđena borba za titulu UFC-ove poluteške kategorije, između Jana Blachowicza i Glovera Teixeira, potvrdilo se kako će se ta borba održati gotovo dva mjeseca nakon datuma o kojem se prvobitno špekuliralo. Naime, sve je krenulo s UFC 256 priredbom i datumom 5. rujna. Ipak, ta priredba prebačena je za tri tjedna kasnije, radi održavanja Fight Nighta u Londonu. No, ovaj dvojac na kraju se neće naći na njoj, nego na UFC 267, još pet tjedana kasnije.

To znači ukupno osam tjedana više da bi se cijela divizija pokrenula, a posebno se to odnosi na borce koji se nadaju idućem napadu na titulu. Takvih je zapravo dvojica. Jiri Prochazka svoju je posljednju borbu odradio 1. svibnja, a drugi je Aleksandar Rakić, koji je na pauzi još od 6. ožujka, kad je savladao Thiaga Santosa. Za pretpostaviti je kako se nova borba za titulu čekati do kraja zime ili početka proljeća iduće godine, što je uistinu previše vremena za sjediti sa strane, čeka ga Rakić itekako svjestan pa je odlučio putem Twittera prozvati češkog nokautera.

"Glavna borba tjedan prije ili tjedan nakon UFC 267 u Abu Dhabiju. Ti ili ja, Jiri! Nema više 'on je rekao, on je rekao', prošlost neka ostane prošlost. Idemo to odraditi", napisao je Rakić, označivši svog željenog protivnika te predsjednika UFC-a Danu Whitea, kao i jednog od dva matchmakera, Micka Maynarda.

Za sada nije poznato kakav UFC ima plan po pitanju priredbi prije ili nakon UFC 267, no spominje se već neko vrijeme kako bi se u Abu Dhabiju moglo ponovno odraditi nekoliko priredbi u nizu, odnosno da je moguća i četvrta sezona "Fight Island" serijala. Etihad Arena u siječnju se pokazala kao jako dobar domaćin.

Što se tiče Rakića i Prochazka, Čeh je ostavio dojam kako želi biti službena rezerva borbe za titulu te da je spreman čekati. Pitanje je samo koliko je pošteno da on postane idući izazivač nakon samo dvije borbe u promociji, posebno kraj uspješnog, konstantnog i itekako za borbu motiviranog Rakića. Prozivka je svakako na mjestu, na UFC-u je da djeluje.

Linker
27. travanj 2024 07:31