Regija

Petar Milas oglasio se nakon poraza: ‘Nadam se da vas nisam osramotio‘

Petar Milas
 FRANCK FIFE Afp
Splićanin je putem svog Instagram profila dao prvi osvrt na sinoćnji poraz protiv Tonyja Yoke

Ponajbolji hrvatski boksač teške kategorije Petar Milas (15-1-0, 11 KO) sinoć je u Parizu nažalost doživio prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Težak je posao imao Splićanin u svojoj borbi karijere. Naime, nakon gotovo dvije godine bez nastupa, Milas je ušao u ring protiv Tonyja Yoke (11-0-0, 9 KO), bivšeg olimpijskog i svjetskog amaterskog prvaka u boksu.

29-godišnji Francuz uspješan je ostao i u profesionalnim vodama te je trenutno neporažen. Velike nade polažu Francuzi u ovog talentiranog boksača koji bi ubrzo trebao biti u samom vrhu teške kategorije. Vrijedi spomenuti kako je Yoka na putu ka svjetskoj titulu i olimpijskom zlatu oba puta pobjeđivao i našeg Filipa Hrgovića. 201 centimetar visoki boksač sinoć se pokazao nepremostivom preprekom i za Petra Milasa.

Yoka je dobro koristio svoju duljinu i fizikalije, sjajno je držao distancu i kontrolirao sredinu ringa. Petar Milas imao je svojih trenutaka u meču, a naročito dobro se kretao čime je stvarao određene probleme sjajnom Francuzu. Ipak, 7.5 kilograma teži Francuz kontrolirao je tijek meča, a njegovi udarci djelovali su jače i konkretnije od Milasovih. Kulminacija je nastupila krajem sedme runde. Yoka je prvo poslao Milasa na pod nakon lijevog krošea i kombinacije još nekoliko udaraca, a hrvatski boksač se uspio ustati nakon brojanja od strane suca. Međutim, francuski boksač namirisao je krv i agresivno je krenuo sve do kraja runde. Milas je nakon nekoliko udaraca u tijelo i dobrog aperkata Yoke ponovno završio na podu, a iako se Hrvat pridigao, sudac je odlučio kako nema smisla nastavljati te da je Splićanin i dalje vidno uzdrman. Službeni rezultat kaže kako je Yoka pobijedio Milasa nokautom točno jednu sekundu prije kraja sedme runde.

Hrvatski boksač oglasio se putem svog Instagram ''storyja'' te je naglasio kako se nada da nije razočarao svoje navijače.

''Mogu samo reći da sam dao sve od sebe, a jedan udarac nažalost je dovoljan u boksu. Dvije godine bez meča, Yoka prvi protivnik, takve prilike ne pružaju se svaki dan u životu. Samo moj tim i ja znamo da se ovaj meč ne odbija i da nam je bio jedina prilika da izađemo iz svega što nam se događalo zadnje dvije godine. Nadam se da vas nisam osramotio jer to je jedino što mi je bitno. Nisam se došao prošetati kroz ovaj meč, već ostaviti muda u ringu protiv jednog velikog projekta u kojeg je sve uloženo. Ispred mene jako je puno toga, rada, boljih uvjeta i naravno najboljih godina za super teškaša. Hvala vam na svoj podršci. Kao što sam vam i rekao, najbitnije mi je da sam ostavio muda u ringu i da vas nisam osramotio.'', napisao je Petar Milas.

image
Story Petra Milasa
Instagram (petar Milas)

Linker
20. lipanj 2024 13:20