Regija

Ostalo je samo deset dana do datuma za koji je Filip Hrgović najavio svoj idući meč

Filip Hrgović
 Srdjan Vrancic/CROPIX
S velikim nestrpljenjem čekamo idući meč trenutno najbolje rangiranog hrvatskog teškaša

11. srpnja Filip Hrgović odletio je za SAD na pripreme za svoj idući meč. Tim putem najavio je 28. kolovoza kao datum dogovorenog nastupa, a pojavile su se informacije kako se razgovara s nekoliko boksača, potencijalnih protivnika za taj okršaj. Isto tako, to bi trebao biti meč kao zagrijavanje pred onaj o kojem se već dugo vremena govori, a u kojem bi mu protivnik bio Martin Bakole.

Filip se djelomično povukao iz javnosti uz tek neke objave na Instagramu, iz kojih je bilo jasno kako se u Miamiju naporno radi, no vjerovali smo u datum te čekali lokaciju meča, kao i ime protivnika.

"Izgubiti vid znači izgubiti borbu. Zbog toga svoj pogled uvijek držim čistim", objava je otprije tjedan dana, kojom je Filip dao do znanja da se možda nešto kuha te da bismo mogli dobiti informaciju o meču.

Ipak, do danas, deset dana prije meča, nikakvih informacija nema. Kroz to cijelo vrijeme nije se ništa pronalazilo niti na službenim stranicama njegovih promotora, braće Sauerland. Tek jučer smo dočekali novu Filipovu objavu, no radilo se samo o nekim snimkama s treninga.

Što se događa teško je zaključiti. Filip u 2021. godini još uvijek nije nastupio, a takve pauze nikako nisu poželjne za boksača u najboljim godinama, boksača koji se nada skorašnjem napadu na svjetski vrh. Niti prošla godina nije mu dobro prošla, tek pred kraj iste upisao je dva nastupa, no još jednom protiv slabijih boksača, s ciljem zagrijavanja za pravi ispit. Kako taj ispit još uvijek nije došao, očito je da mu nakon duge pauze slijedi još jedno zagrijavanje, unatoč tome što on sam tvrdi kako je odmah spreman u ring protiv najboljih, a sigurno se isto tako i osjeća.

Naravno, nije Filip kriv za to. Meč protiv Michaela Huntera je dogovorio, da bi Amerikanac onda pobjegao tik pred meč, s ciljem nastupa za Triller, čime je odbacio priliku postati obavezni izazivač IBF-a. Hrgović je i dalje kandidat za taj meč, ali susreo se s problemom da su ga svi borci s ljestvice odbili, kako njega tako i potencijalni status izazivača, ali status koji je takav realno samo na papiru. Tko god postane propisani izazivač, teško da će se protiv prvaka boriti prije 2023. godine.

Danas se pojavila neka nada da bismo neke informacije ipak mogli dobiti. Braća Sauerland postavili su na Twitter Filipovu sliku uz značajan komentar kako El Animal dolazi. Deset dana nije prekasno za objavu, posebno ako će se raditi o još jednom manjem meču, nakon kojeg bismo Filipa napokon mogli gledati tako gdje ga svi žele vidjeti pa tako i on sam sebe. Vrijeme je!

Hoćemo li napokon dočekati prvi ovogodišnji meč Filipa Hrgovića? Kako je on sam najavio trebali bismo, ali moramo biti spremni na to da će se preko puta njega naći još jedan protivnik kakav će rezultirati kritikama. To je njegovim promotorima, obzirom na okolnosti, ovog puta još vrijedno tolerancije, no do kraja ove godine Hrgović mora dobiti veliki meč. Ako se to ne dogodi, bilo bi vrijeme da sam sebe upita je li pravim ljudima dao pravo da se brinu oko njegove karijere.

Linker
04. srpanj 2024 08:20