Regija

Nova medalja za Hrvatsku: Barbara Matić brončana na Grand Prixu u Bakuu

Barbara Matić

 KARIM JAAFAR/AFP/PROFIMEDIA Karim Jaafar/Afp/Profimedia
‘Žao mi je tek poraza u polufinalu protiv Španjolke‘, rekla je Matić

Azerbajdžan je ovih dana u slavljeničkom raspoloženju. Poradi povratka pokrajine Gorski Karabah u ustavnopravni poredak svoje države. Dok Azeri slave iz svojih razloga, razloga za slavlje imaju i Hrvati u Bakuu. Možda ne svi, ali naša najbolja judašica, dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić svakako. Naime, Barbara je na Grand Slam turniru u Bakuu osvojila broncu kategoriji do 70 kilograma. Medalju je Barbara osvojila (wazari početkom borbe) u dvoboj repasaža s Njemicom Miriam Butkereit. Ovo je peta brončana medalja za Matić na natjecanjima iz Grand Slam serije, pišu Sportske novosti.

"Zadovoljna sam s danom i borbama", iz Bakua će Matić.

"Žao mi je tek poraza u polufinalu protiv Španjolke. Ta je borba trajala stvarno jako dugo. Doista sam bila pred kraj snage i nisam mogla puno duže, ona je bila očito spremnija. Moramo dobro pogledati i ‘snimiti‘ da se ovakvo nešto ne ponovi na sljedećem natjecanju, jer vidim da se stalno srećemo i ždrijeb nas tako stavlja."

U ovoj kategoriji smo imali i Laru Cvjetko, a upravo su Barbara i Lara bile prva i druga nositeljica. Prva je na tatami zakoračila Lara protiv Kosovarke Loriane Kuka 2. kolu i pobijedila. U četvrtfinalu je slavila protiv Njemice Butkereit, da bi bila zaustavljena u polufinalu od Grkinje Elisavet Teltsidou. Barbara Matić se pak u 2. kolu susrela s Izraelkom Mayom Goshen i pobijedila je u "regularnom" djelu borbe, baš kao i u četvrtfinalu protiv Britanke Katie-Jemmimu Yeats-Brown. U polufinalu je slijedio sraz protiv Španjolke Ai Tusunoda-Roustant s kojom je borba otišla u iscrpni "golden score" od čak dodatnih 12 minuta borbe, što je ravno tri dodatne borbe.

Dok je Barbara slavila u repasažu nad Njemicom, Lara nije uspjela isti protiv sjajne Francuskinje, svjetske prvakinje iz 2019, Marie-Eve Gahie, te je u konačnici Lara završila na petom mjestu.

U subotu smo dvije judašice imali i u kategoriji do 63 kilograma. Katarina Krišto je izgubila već u 1. kolu od Portugalke Barbare Timo, dok je Dubrovkinja Iva Oberan prošla prvu prepreku u Rumunjki Florentini Ivanescu, ali ne i u 2. kolu u kojem je bolja bila Australka Katharina Haecker.

Linker
02. svibanj 2024 08:04