Regija

Nije Vaso, a nije ni Fabjan! Evo koji borac je dobio najviše novih pratitelja nakon FNC 19 eventa

Miran Fabjan (lijevo) | Vaso Bakočević (desno)

 Instagram (fnc)
Pojedini borci pridobili su značajan broj novih pratitelja nakon nastupa u Puli

Nedugo prije FNC 19 eventa pisali smo vam o marketinškom potencijalu Vase Bakočevića i onome što on donosi organizacijama unutar kojih nastupa. "Psihopatine" brojke na društvenim mrežama nedokučive su za sve ostale sudionike FNC 19 eventa i bez obzira kakve rezultate postiže unutar kaveza, Vaso je jednostavno "magnet" za privući širu publiku.

Pomalo je nevjerojatan podatak koji smo tada iznijeli, a govori da 17 sudionika FNC 19 eventa zajedno nemaju pratitelja na Instagramu onoliko koliko ih ima Bakočević. Vaso je od svog lika i djela napravio brand i FNC-ovi čelnici svjesni su kako se tako popularan borac ne pojavljuje često u našoj regiji.

No, nakon održanog eventa najveći dobitnik na društvenim mrežama nije Vaso. Bakočević je na dan eventa brojio oko 301 tisuću pratitelja na Instagramu, a u trenutku pisanja ovog članka (utorak) ta brojka iznosi nešto iznad 306 tisuća (306 300). Dobar je to skok i nešto već i od onog koji je postigao Miran Fabjan.

image

Bakočevićevi Instagram pratitelji (prije i poslije FNC 19 eventa)

Instagram (fnc) | Fight Site

"Slo Rocky" na dan eventa imao je oko 42 tisuće pratitelja, a nakon što je nokautirao Yorgana De Castra, brojka se popela na 44 700 Instagram pratitelja. Fabjan je jedna od najvećih zvijezda organizacije i ogroman "hype" s razlogom ga prati, ali Bakočević je i dalje "kralj društvenih mreža" među FNC-ovim borcima.

image

Fabjanovi Instagram pratitelji (prije i poslije FNC 19 eventa)

Instagram (fnc) | Fight Site

Tko je onda borac koji je pridobio najviše novih pratitelja? Radi se o Vasinom protivniku, Filipu Pejiću. "Nitra" je na dan eventa pratilo 17 tisuća ljudi putem Instagrama, a sada se ta brojka popela na 24 700 pratitelja. Dakle, gotovo osam tisuća novih pratitelja dobio je Pejić.

image

Pejićevi Instagram pratitelji (prije i poslije FNC 19 eventa)

Instagram (fnc) | Fight Site

Podsjećamo, Filip je diskvalificiran u meču protiv Bakočevića nakon što je Vasu pogodio nedozvoljenim "soccer kickom". Veliku pogrešku napravio je Pejić jer u trenucima kada je zadao nedozvoljen udarac, bio je nadomak pobjede.

Vaso i Pejić sportski su se ponijeli nakon nes(p)retnog završetka meča. "Psihopata" je odbio prihvatiti pobjedu i pobjednički pehar, a Filip Pejić iskazao je veliku zahvalu i poštovanje borcu s kojim se dulje vrijeme javno prepucavao i prozivao. Pejićev iskaz poštovanja i način na koji je prihvatio činjenicu da je prokockao dobiven meč, očito mu je priskrbio puno novih fanova i Pejić je najveći dobitnik eventa u Puli, barem kad su Instagram pratitelji u pitanju.

Drastičan skok napravio je i Instagram profil FNC organizacije. Vodeća regionalna organizacija imala je 97 700 pratitelja na dan eventa, a trenutno nešto više od 105 tisuća (105 400) korisnika prati FNC.

Linker
17. rujan 2024 11:56