Regija

Neporaženi Gorički nastavlja nizati pobjede: ‘Iznenadio me, ali vidio sam da neće izdržati moj ritam‘

Gorički nakon pobjede
 Instagram (Željko Pintar)
‘Bojao sam se da bi sudac mogao zbog krvi prekinuti borbu, no na svu sreću - to se nije dogodilo‘

Arijan Gorički (8-0-1) iz Njemačke se vraća s novom, već osmom u nizu profesionalnom pobjedom.

Gruzijac Ilia Beruashvili (9-14) protivnik je kojeg je 23-godišnji Zagrepčanin zaustavio tehničkim nokautom u šestoj rundi. Njihov meč održan je u perolakoj kategoriji, a neporaženi hrvatski boksač ukratko se nakon borbe osvrnuo na događanja u ringu.

"Ilia je ušao te me odmah iznenadio svojim čudnim stilom. Nisam se uspio niti prilagoditi kada je krenuo prema naprijed, s glavom naprijed i tako mi u drugoj rundi otvorio posjekotinu na arkadi. Dobio je više samopouzdanja i počeo bacati puno udaraca, u nadi da će me prestrašiti. Iako je ovo prvi put da mi je arkada pukla, bio sam zadovoljan kako sam to podnio. Bojao sam se da bi sudac mogao prekinuti borbu zbog krvi, no na svu sreću - to se nije dogodilo. Od treće runde sam krenuo prema Beruashviliju i počeo ga pogađati čistim udarcima u bradu i tijelo. Vidio sam da neće taj ritam moći izdržati", priča Gorički pa nastavlja s analizom:

"U petoj rundi mu je oduzet bod zbog stalnog držanja. Od početka šeste sam ga pogodio s nekoliko čistih udaraca u jetru te je moro otići na koljeno da dođe do zraka i tako je shvatio da to neće moći trpjeti još tri runde, sudac je prekinuo borbu. Žao mi je što nije nastavio, mislim da mi je falila još jedna runda da ne ga završim teškim nokautom. Beruashvili me je iznenadio koliko je mogao udaraca podnijeti i koju je volju imao da pobijedi. Tijekom borbe Ilia me je udario osam puta sa svojom glavom u moju. Drago mi je da sam ga nokautirao. Svakog protivnika želim nokautirati, bilo u prvoj ili u zadnjoj rundi - cilj mi je isti. Beruashvilija nije uspio nokautirati niti europski prvak Vincent Legrand (28-0 u trenutku njihove borbe)", iznio je Arijan svoje dojmove.

Gorički je potom otkrio i planove za ostatak ove kalendarske godine:

"Plan je u ovoj godini boksati još četiri puta i sa zadnjom borbom ući u prvih 150 na svijetu u perolakoj kategoriji. Nadam se da će se situacija s pandemijom smiriti pa da možemo ugovoriti borbu s boljim protivnicima iz Južne Amerike", zaključio je neporaženi Arijan.

Linker
27. travanj 2024 05:09