Regija

Mladi Diego Mamić uvjerljivo poražen od puno iskusnijeg Kolumbijca

Diego Mamić
 Ranko Suvar/CROPIX
Hrabro se borio mladi boksač iz Pule, ali naišao je na kvalitetnijeg protivnika

Hrvatska serija pobjeda na Svjetskom prvenstvu u boksu prekinuta je nakon nastupa onog najneiskusnijeg boksača, mladog hrvatskog prvaka Diega Mamića iz Pule. On je svoj meč prvog kola kategorije do 60 kilograma odradio protiv puno iskusnijeg boksača, Duvana Zulete Morena iz Kolumbije, a iako je bodovno poražen uvjerljivo, možemo reći kako je junački pao.

Kolumbijac je boksač koji se već okušao i u profesionalnim vodama, a od samog početka meča moglo se vidjeti kako posjeduje kvalitetu. Osim toga, ovo je kategorija u kojoj latinoamerički boksači inače postižu najbolje rezultate te nastupaju u najjačoj konkurenciji, što se jako dobro moglo vidjeti. Diego Mamić ušao je hrabro se potući i tu mu nitko ne može ništa zamjeriti. Jednostavno, Kolumbijcu ovog puta nije ponudio ništa s čime se ovaj još nije susreo.

Agresivni Mamić bio je spreman ulaziti u razmjene udaraca, pa je tako često bio pogađan iz kontre, s ciljem da se približi i pogodi neki od svojih najjačih udaraca. Takav način boksa sredinom prve runde doveo je do situacije u kojoj je bio uzdrman te time i do prvog brojanja. To je nažalost već nakon prve runde Mamića bacilo u probleme, budući da su čak tri suca tu rundu ocijenili 10:8 rezultatom.

Mamić je u drugoj rundi uhvatio ritam i njegovi napadi izgledali su jako dobro. Kolumbijac je i dalje boksao slično kao prvu rundu, ali nekoliko puta bio je potjeran na konopce pa smo se nadali da bi na račun nekoliko sjajnih napada Diego mogao doći do ove runde. Ipak, to se nije dogodilo. Iako je hrvatski boksač svakako zaslužio nešto više, svih pet sudaca bodovalo je u korist Zulete Morena.

Treća runda bila je najuvjerljivija za Kolumbijca. Mamić je napadao, a Zuleta Moreno je pametno eskivirao napade te je uzvraćao serijama kojima je doveo do još dva brojanja za hrvatskog boksača. Trudio se Mamić do kraja meča i na tome mu nitko ne može zamjeriti. Borio se kao lav, ali jednostavno je naišao na danas boljeg i prije svega puno iskusnijeg boksača.

Linker
13. travanj 2024 11:04