Regija

Mladen Brestovac analizirao Plazibatovog protivnika: ‘Nekome s jakim udarcima, to je pozivnica za nokaut‘

Mladen Brestovac (lijevo) i Kevin Tariq Osaro (desno)

 Screenshot (youtube, Podcast Inkubator | Glory)
Jedan od najvećih hrvatskih kickboksača gostovao je u Podcast Inkubatoru i osvrnuo se na Tariqa Osara

Nekoliko sati dijeli nas od spektakularnog Glory: Collision 5 eventa, a u fokusu pažnje svakako će biti Antonio Plazibat i Kevin Tariq Osaro. Dva gorostasna teškaša predvode ovaj event u Rotterdamu, a pobjednik tog meča postati će privremenim prvakom Gloryjeve teške kategorije.

Plazibat u meč ulazi kao favorit, ali Kevin Tariq Osaro definitivno nije kickboksač kojeg se može podcijeniti. Nigerijsko-nizozemski teškaš iza sebe ima 24 pobjede, samo dva poraza i dva remija, a 12 puta slavio je nokautom. Osaro je 198 centimetara visok i 125 kilograma težak udarač, a meč protiv Plazibata izborio je osvajanjem Gloryjevog turnira četvorice ranije ove godine.

Dvije pobjede nokautom u dva nastupa na turniru upisao je Tariq Osaro i time je pokazao kako postaje itekako opasna prijetnja u Gloryjevoj teškoj kategoriji. 27-godišnji Osaro u Glory je došao sredinom prošle godine, a pod okriljem Gloryja upisao je četiri pobjede u pet nastupa. Unatoč vrlo dobrim rezultatima, poznati hrvatski kickboksač Mladen Brestovac smatra da Osaro ipak ima određene nedostatke koji se očituju u njegovim mečevima.

‘‘Ima nedostataka dosta. Točno vidiš kad radi ručne tehnike, glava mu ostaje ravna (uspravna), nikada ne sakriva tu bradu. Svaki put kad baci jaki udarac, on se toliko otvara. To je nekome s jakim udarcima poput Plazibata pozivnica za nokaut.‘‘, započeo je Mladen gostujući u Podcast Inkubatoru, a potom je istaknuo još jednu manu Plazibatovog protivnika.

‘‘Čak i u kretanju Osaro ponekad djeluje kao da je početnik. Ali on zapravo i jest početnik. Tek je godinu dana u Gloryju, prije toga je bio ne znam koliko u Enfusionu i ostalim organizacijama. Vidi se taj nedostatak iskustva. Mislim da će za par godina biti strašno opasan. I sada on može pobijediti Plazu. Ne želimo nabijati Plazibatu pritisak i tvrditi da je ‘gotovo‘ ako ne pobijedi. Osaro je opasan, može nokautirati svakog. Ima teške ruke, hoće se potući, ne boji se, ali ima nekih nedostataka koje Plazibat može iskoristiti.‘‘, zaključio je Mladen Brestovac, a s njim se složio i trener Aleksandar ‘‘Aco‘‘ Pupac.

Osaro je u profesionalnom kickboksu od 2018. godine i definitivno nije pretjerano iskusan kickboksač. Brestovac i Pupac u pravu su kada ističu njegovo neiskustvo, ali Brestovac je također u pravu kada ističe da Osaro može nokautirati bilo koga. Plazibat mora biti oprezan u ovom meču, a ne sumnjamo da će pronaći način za doći do pobjede.

Kompletno gostovanje Mladena Brestovca i njegovog trenera u Podcast Inkubatoru možete pogledati klikom na LINK.

Linker
10. svibanj 2024 07:30