Regija

(FOTO) Miran Fabjan poništio okladu s Ilićem, a zatim oduševio gestom: Svoj ‘win bonus‘ donirao je u humanitarne svrhe

Miran Fabjan (lijevo) i Aleksandar Ilić (desno)

 Instagram (fnc)
Jedan od najpopularnijih FNC-ovih boraca u ovom trenutku morao je poništiti okladu zbog vjerskih razloga

Glory 95 event osim vrhunskih kickboksačkih mečeva ponudio je i zanimljiv dio namijenjen FNC-ovim fanovima. Vodeća regionalna MMA organizacija imala je takozvani "Meet & Greet" (‘Upoznaj i pozdravi‘) unutar Arene Zagreb.

Miran Fabjan bio je glavna zvijezda među borcima koji su došli na druženje s fanovima, a tamo se pojavio i njegov protivnik Aleksandar Ilić. U jednom trenutku Fabjan i Ilić prišli su jedan drugome i pred očima fanova ugovorili okladu.

"Pobjednik nosi sve.", oklada je koja je ugovorena, što znači da će pobjedniku njihovog okršaja pripasti i novac koji će zaraditi poraženi borac. Ilić je ponudio takvu okladu, Fabjan ekspresno pristao, pružile su se ruke i vjerovalo se kako je to rješena stvar.

Vrlo brzo došlo je do preokreta. Miran Fabjan savjetovan je od strane islamskog učenjaka Dževada Gološa koji mu je pojasnio kako u islamu nije dozvoljeno klađenje i to se smatra vrstom kocke.

"Obvezan si prekinuti okladu, iako ćeš pobijediti. Propis je propis.", stoji u poruci koja je upućena Fabjanu.

image

Savjet koji je Dževat Gološ uputio Fabjanu

Screenshot (instagram, Miran Fabjan)

Miran se prije nekoliko godina preobratio na islam i pokušava držati do vjerskih načela što je više moguće. Nakon što je saznao kako se upustio u kršenje jednog od načela islamske vjeroispovijesti, Fabjan je javno objavio kako oklada "pada u vodu".

Naišao je Fabjan na određene kritike fanova koji su isticali da su se pružile ruke i da Fabjan kompromitira težinu svoje riječi ovakvim postupcima. Miran je ipak jasno dao do znanja kako neće ići kontra svojoj vjeroispovijesti i definitivno je odbacio tu okladu.

Kako bi se iskupio, Fabjan je došao do zanimljive i hvalevrijedne ideje. "Slo Rocky" je obećao kako će u slučaju poraza uistinu dati svoj novac Aleksandru Iliću, ali ako pobjeda bude njegova, Fabjan neće uzimati Ilićev novac. Miran je također obećao kako će svoj bonus za pobjedu uplatiti u humanitarne svrhe, a to je napravio već danas, dva mjeseca prije FNC 20 eventa i meča s Ilićem.

image

Fabjanova potvrda uplate "win bonusa"

Screenshot (instagram, Miran Fabjan)

Pet tisuća eura iznos je koji je Fabjan uplatio na račun dobrotvorne udruge "Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki" (‘Palčica Pomoćnica i dobrotvorni vilenjaci‘). Spomenuta udruga trenutno organizira akciju "Koraki za Urbana" kojom prikupljaju sredstva za pomoć dvogodišnjem dječaku Urbanu koji boluje od rijetke urođene bolesti i kako udruga navodi: "Potrebna mu je naša pomoć da bi mogao živjeti".

Fabjan je uplatom "win bonusa" dao svoj doprinos i ovu priču zapravo je okončao i razriješio na najbolji moguć način - pomažući onima kojima je najpotrebnije.

Linker
23. rujan 2024 08:11