Regija

Miočić upozorava braću Paul: ‘Cijenim to što rade, ali neka pripaze‘

Stipe Miočić
 screenshot/YouTube
Stipe Miočić jedan je od rijetkih MMA boraca koji nema negativan stav prema Loganu i Jakeu Paulu

Posljednjih tjedana braća Logan i Jake Paul promovirali su se u trenutno najpoznatiju braću borilačkog sporta. YouTube zvijezde te odnedavno boksači uspjeli su zauzeti naslovnice medija, a gotovo da nema relevantne osobe iz borilačkog svijeta koja o istima nije izrazila mišljenje. I dok većinom prevladavaju ona negativna, budući da autori tih mišljenja smatraju kako braća Paul stvaraju negativnu sliku sporta, Stipe Miočić nije među njima

"Društvene mreže su opaka stvar. A ti dečki rade dobru stvar. Oni pomažu boksu, ali zapravo pomažu svima jer prozivaju UFC borce, također i neke borce iz Bellatora", rekao je Stipe tijekom gostovanja u podcastu Pata McAfeeja.

Tako se UFC-ov prvak teške kategorije složio s ljudima poput Mikea Tysona, koji vjeruju kako će braća Paul približiti boksu neke nove fanove. No, isto tako smatra da bi moglo biti problema ako ih se s nekim od ozbiljnih boraca koje prozivaju zapravo i susretnu. Tako Stipe vjeruje da se Jake Paul neće najbolje provesti protiv Bena Askrena, ako se taj meč ugovori. Unatoč tome što su kladionice postavile Paula kao favorita.

"Nemojte gristi ako ne možete to prožvakati. Da, možeš ti biti opak tip, ali Askren je bio u nekim itekako ozbiljnim okršajima. Dugo je tu, bori se i hrva", poručio je intirektno braći, okrenuvši se tome zašto je Askren opasan:

"Postoji nešto što govorim ljudima. Kad ulazite u uličnu borbu, prvo im pogledajte uši. Ako su mu uši poput cvjetače, bježi od tih tipova. Ja bih se odmah povukao, a treniram godinama. Želim im sve najbolje i razumijem zašto to rade, u pitanju je velik novac. Ali, poručio bih im neka pripaze."

Mnoge je iznenadio status favorita u korist Paula. Istina je kako Askrenov "stand up" nije visoke razine te da je rijetko kojem svom MMA protivniku na nogama mogao ravnopravno parirati, no isto je tako činjenica da on godinama sparira s najboljim borcima svijeta, tj. još otkako je Jake Paul bio školarac bez ikakve ideje o bavljenju boksom. Tko je ovdje u pravu, saznat ćemo ako se oni na kraju ipak susretnu.

Linker
29. lipanj 2024 02:12