Regija

Marko Radonjić: ‘Imao sam protivnike kakve mi se nudilo, a Hrgovića sam istog trenutka prihvatio‘

Marko Radonjić
 Instagram
‘Crnogorski čekić‘ odlazi u Klagenfurt na što bolji način iskoristiti svoju veliku priliku

Rijetki su ljubitelji boksa na našem prostoru kojima je ime Marko Radonjića odmah "zazvonilo", nakon što je isti najavljen kao idući protivnik Filipa Hrgovića, onaj koji će se najbolje rangiranom hrvatskom boksaču suprotstaviti u petak 10. rujna na stadionu u Klagenfurtu. Tek se vjerojatno pasionirani pratitelji amaterskog boksa ovog momka sjećaju sa Svjetskog i Europskog prvenstva 2013. godine.

Profesionalac je od 2017. godine te je do sada odradio 22 meča. Nije njegova karijera do sada imala neki preveliki međunarodni duh. Istina, boksao je većinom u Njemačkoj, no protivnici su mu gotovo u pravilu bili boksači s prostora bivše Jugoslavije, uz pokojeg Mađara. Izgradio je tako omjer od 22 pobjede bez ijednog poraza pa je sigurno na račun toga došao poziv za meč protiv Hrgovića. Zapravo, zatražili smo ga da nam sam opiše što se dogodilo.

"Jednog dana nakon treninga me nazvao menadžer i otkrio mi je kako sam dobio ponudu boriti se protiv Filipa Hrgovića za IBF titulu. To sam odmah istog trenutka prihvatio i to iz više razloga. Prije svega zato što je to dobra titula, velika titula sjajne organizacije. A i svaki boksač želi doći na tako visok nivo. Osim toga, Filip je po meni jedan od najboljih na svijetu i s velikim sam apetitom prihvatio meč protiv njega", rekao nam je Marko, djelujući vrlo sretan što smo ga odlučili kontaktirati te dobiti njegovu stranu najave ovog meča.

Iako je pobijedio u svim dosadašnjim mečevima, njegov BoxRec ranking je ispod 200. mjesta, što je Hrgoviću instantno donijelo nove kritike kako bira protivnike koji tek naoko izgledaju ozbiljno, ali da bi i Radonjić trebao biti jedan u nizu lakih protivnika. On je na to naravno imao spreman odgovor.

"Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ja ako smatram da su u krivu, dokažem im suprotno. U boksu ne postoji lak protivnik i jako puno faktora može utjecati na ishod borbe. Svima koji kažu kako će ovo biti jedna laka stepenica za Filipa, ja mogu reći kako ću dati svoj maksimum i da će biti dobra borba. Naravno, to me motivira da dam najbolje od sebe i dokažem da nije onako kako se pisalo", rekao je, kratko se još osvrnuvši na svoje dosadašnje protivnike:

"Iz više različitih razloga, ja nisam imao jače protivnike. Boksao sam protiv onih boksača kakvi su mi se nudili. To nije bio moj odabir, ja sam potpisao ugovor i boksao sam protiv onih koje su mi dali. Ovo je svakako moj najveći meč, prekretnica moje karijere. Ulazim s jednim velikim elanom, jako sretan što mi se ukazala ova prilika. Smatram da je ovo jako važno za moju karijeru, neovisno o ishodu. Naravno, kao svi pravi boksači, ja odlazim pobijediti."

Meč protiv Hrgovića prvi mu je veći okršaj, no samo zato što je početkom ljeta bez jednog ostao. Izlazak na veliku scenu trebao je imati protiv Senada Gashija, no taj mu je mač na kraju otkazan.

"Trebao sam boksati protiv Senada Gashija, meč kod Universum Boxing Promotionsa. Ja sam to prihvatio, kao i kad sam dobio ponudu za ovaj meč. Kad su dobri mečevi, ja ne biram protivnike, boksam protiv protivnika koji mi se pružaju i idem tom logikom. Oni su na kraju taj meč iz meni nepoznatog razloga otkazali. Pružila mi se onda prilika za meč protiv Filipa pa sam prihvatio i to", otkrio je, uz dodatak pohvale za hrvatskog teškaša, no i otkrivanje onoga što njemu stvara motivaciju te donosi samopouzdanje:

"Što se tiče Filipa i njegovih kvaliteta, o tome bih mogao dosta pričati. Po meni je on jedan od najboljih boksača današnjice, ako ne i najbolji. Jedan od najboljih svakako. Prijeti svih prvacima s pojasevima, prije svih Furyju i Joshui. Mislim kako će brzo doći do borbe za pojas. On je jedan kompletan boksač i tu je onda teško istaknuti nešto. Kad je netko kompletan, to podrazumijeva savršenu tehniku, jak udarac i maksimalnu kondiciju. Na sve to ja mogu odgovoriti svojom najvećom kvalitetom. Za sebe smatram kako sam jako uporan boksač koji jako teži ostvarenju svojih ciljeva. Imam podosta jak udarac i to je nešto što može presuditi u bilo kojem trenutku. Bio sam sudionik najvećih amaterskih natjecanja, borio sam se za medalju, imao sam dosta mečeva gdje sam bio i pokraden. Imam dobru tehniku, imam iskustva. Kad se uklope tehnika i jačina udarca, mislim da mogu većini parirati."

Marko Radonjić u Klagenfurtu odlazi u prvom se planu kvalitetno predstaviti, promovirati te stvoriti podlogu za ostanak na najvišoj sceni. Isto tako, ako mu se pruži prilika za pobjedu, istu namjerava iskoristiti. To je boks teške kategorije u kojem svatko ima šansu te svatko mora biti oprezan. Kakvi god bili Radonjićevi dosadašnji protivnici, i njih je trebalo savladati, a on je sve zaustavio nokautom. Svjestan je toga sigurno i Filip Hrgović te nema sumnje kako će u meč ući s potrebnim respektom i oprezom.

Linker
24. lipanj 2024 10:05