Regija

Ivica Trušček uskoro nastupa na Oktagonovom eventu: Ahmed Vila i Donald Ćosić također su na programu

Ivica Trušček

 Screenshot (youtube, Ffc)
Iskusni hrvatski MMA borac debitirat će za ponajbolju europsku promociju

Češko-slovačka MMA organizacija naziva Oktagon MMA, trenutno je ponajbolja europska MMA organizacija. Njihove priredbe izgledaju jako lijepo, produkcija je vrhunska, a okupili su i niz kvalitetnih boraca.

Vlasto Čepo i Bojan Veličković već neko vrijeme uspješno nastupaju pod okriljem te promocije, a sljedeća Oktagonova priredba ponudit će nastupe trojice boraca iz regije.

Balkanski ''BMF'' Ivica Trušček (41-35-0) debitirat će za Oktagon, a čeka ga okršaj protiv njemačkog borca Christiana Jungwirtha (11-5-0). 35-godišnji borac nadimka ''THE KELT'', trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede, a obje je ostvario pod okriljem Oktagona. Trenutno je deveti u poretku izazivača Oktagonove velter kategorije.

Trušček s druge strane je u nizu od tri uzastopna slavlja. Vaso Bakočević, Kuitty Begaj i Aleksandar Janković, redom su padali na FNC-ovim priredbama, a svu trojicu Ivica je završio u drugoj rundi.

Izuzev Truščeka, na Oktagon 33 eventu trebali bi nastupiti Ahmed Vila i Donald Ćosić. Bosanskohercegovački borac Ahmed Vila (8-4-1) borio se proteklog mjeseca na EMC 9 eventu i upisao je pobjedu u prvoj rundi. Bila je to njegova prva pobjeda još od 2017. godine. Njegov protivnik bit će češki borac Jaroslav Pokorny (14-9-0).

Pokorny je posljednji nastup odradio u 11. mjesecu protekle godine, a Crnogorac Miloš Janičić pobijedio ga je ''submissionom'' u trećoj rundi. Pokorny je u nizu od tri uzastopna poraza, a ranije u svojoj karijeri (2017. godine) pobijedio je hrvatskog borca Matiju Blažičevića.

Donald Ćosić hrvatski je teškaš s tri profesionalne MMA borbe iza sebe. U sve tri upisao je pobjedu, a posljednji nastup odradio je u 11. mjesecu protekle godine. ''Submissionom'' u prvoj rundi pobijedio je Sergeija Fedlanova na Integra FC 15 eventu. Ćosić će biti na teškom ispitu, najtežem u dosadašnjoj karijeri.

Poljak Adam Palasz (6-1-0) bit će njegov protivnik, a radi se o borcu s više iskustva od Donalda. Dvaput je Palasz nastupao pod okriljem jake ruske promocije ACA, a upisao je jednu pobjedu i jedan poraz.

Oktagon 33 priredba održat će se 4. lipnja (šesti mjesec) u Frankfurtu.

Linker
27. svibanj 2024 04:30