Regija

‘Hrvatski vitezovi‘ za vikend započinju Regionalnu ligu, pogledajte tko će sve boksati u prvom kolu

Toni Filipi
 Jure Miskovic/CROPIX
Najbolji hrvatski boksači u subotu 5. lipnja ugostit će momčad Radnika iz Bijeljine

Krenula je nova boksačka Regionalna liga, a jedini meč prvog kola koji još nije održan onaj je naših Vitezova Zagreb. Meč Vitezovi Zagreb – Radnik Bijeljina (BiH) na rasporedu je u subotu, 5. lipnja 2021. u Zagrebačkom boksačkom centru od 20 sati, gdje će selekcija najboljih hrvatskih amaterskih boksača protiv sebe imati spomenutog suparnika iz Republike Srpske.

Vitezovi Zagreb zapravo predstavljaju reprezentaciju Hrvatske pa ne treba čuditi što se u sastavu nalaze najbolji hrvatski amaterski boksači, koji su trenutno u mogućnosti nastupiti. Ovog puta zbog olimpijskih kvalifikacija nema Marka Miluna i Luke Plantića, no sastav je vrlo jak. U njemu se nalaze seniori u osam kategorija te dva mlađa seniora. Pobjeda u svakom meču vrijedi dva boda.

Za Vitezove će nastupiti Filip Kolak (56 kg), Diego Mamić (60 kg), Filip Poturović (64 kg), Filip Kolar (69 kg), Gabrijel Veočić (75 kg), Leo Cvetković (81 kg), Toni Filipi (91 kg) i Luka Pratljačić (+91 kg) kao seniori te Antonio Grabić (75 kg) i Petar Krešimir Knežević (69 kg).

U do sada održanim susretima prvog kola, u skupini B, kojoj pripada i hrvatska momčad, Crvena Zvezda bila je uvjerljiva protiv Maribora rezultatom 16:4, dok je u A grupi Loznica slavila na gostovanju kod Vardara 14:6, a jednakim je rezultatom Željezničar kod kuće bio bolji od Podgorice.

Linker
21. travanj 2024 05:51