Regija

Hrvatska osigurala još 11 medalja na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu

Borna Bilandžić
 Davorin Olivari
Svakog dana dolaze sve bolje vijesti iz talijanskog Lido di Jesola

Italija je obećana zemlja za hrvatski kickboxing, koji na Svjetskom prvenstvu doživljava svoje velike dane. Možemo reći da je u ovih prvih nekoliko dana ostvaren pravi “boom” ovog sporta kad je Hrvatska u pitanju. Nakon što je u utorak naša reprezentacija osigurala osam brončanih medalja, sedam na tatamiju i jednu u ringu, u srijedu su opet medalje ulazile kroz hrvatska vrata. Ovoga puta je programu je bio ring, s obzirom na to da je društvo s tatamija imalo slobodan dan. Izbornici Danijel Šimundić i Miljenko Šarac jučer su mogli ponosno prolaziti dvoranom u Jesolu, jer su njihove borkinje i borci jučer osigurali 11 brončanih medalja, osam kod boraca (Kedveš, Doždor, Deskaj, Bilandžić, Krajinović, Opšivać, Širić, Radonić) te tri kod borkinja (Bajić, Makelja, Bodač).

Hrvatski nastupi su oduševljavali i donosili medalje. Prvu je prijepodne donio jedan od naših najboljih kickboksača, Andrej Kedveš, dečko iz Đakova, iz kluba Blitz. U veličanstvenoj predstavi slomio je borca iz Azerbajdžana, borba je bila spektakl.

image
Andrej Kedveš
Davorin Olivari

"Zadovoljan sam borbom i naravno zasad osiguranom brončanom medaljom. Ali, nisam ovdje došao samo po broncu. U polufinalu me čeka težak suparnik, ali sam maksimalno spreman i nadam se najboljem, velikom finalu", kazao nam je sjajni borac Andrej, jedna od hrvatskih uzdanica za zlatnu medalju.

Nakon njega je na ring izašao profesor kickboxinga, momak iz splitskog Pit Bulla, veliki majstor ovog sporta, Roko Doždor, aktualni viceprvak svijeta. I on se borio protiv borca iz Azerbajdžana i očekivano pobijedio. Doždor je održao katedru kickboxinga, bio je i magistar i profesor i doktor... Pogotovo za onaj završni kick koji mu uvijek donosi bod.

image
Roko Doždor
Davorin Olivari

"Diplomirao sam taj udarac", šali se veliki borac iz Splita.

Ubrzo nakon njega na ring je uletio još jedan sjajni borac iz Pit Bulla, šef Marko Žaja koji je ostao u Splitu sigurno je bio radostan i ponosan na svoje dečke. I Muha, kako ga kolege zovu nadimkom izvrsno je vladao ringom, kontrolirao situaciju, na kraju je priredio i mali show, eskivirajući i pomalo se šaleći sa suparnikom, ali to je Deskaj, majstor kickboxinga i showman. Tako da je Muhamet osigurao treću broncu za Hrvatsku.

Ali nije to bilo sve. S obzirom na to da je Karmela Makelja osigurala broncu bez borbe, jer je borkinja iz Kazahstana bila pozitivna na koronu, a i ona je iz Dalmacije, bilo je vrijeme da se bronce prebace u neke druge dijelove Lijepe naše.

A to je uspio - Borna Bilandžić. Dvadesetogodišnjak iz Osijeka, kluba Sveti Duh, odradio je borbu protiv Norvežana, bivšeg svjetskog prvaka upravo fenomenalno, kao da iza sebe ima stotinu borbi u seniorima. Borna je definitivno najveće pozitivno iznenađenje ovog Svjetskog prvenstva, velika nada našeg kickboxinga briljira.

image
Tomislav Bilandžić, Borna Bilandžić i Dragan Franjković
Davorin Olivari

"Ovo mi je svakako najveći uspjeh u karijeri, prva seniorska medalja, za sada brončana, jako se veselim", kazao nam je Borna.

Uskoro je njegov klupski kolega Antonijo Krajinović također došao do svoje prve seniorske medalje na Svjetskom prvenstvu. Kakav dan za osječki Sveti Duh.

"Uživao sam u svakoj sekundi borbe, ovo mi je prva seniorska medalja na ovakvom velikom natjecanju uvijek ću je pamtiti. Ali, zasad je bronca, probat ćemo i nešto više", kazao je presretni Antonijo.

A kako li je samo dominirao Anto Širić iz Spartana. Došao je do bronce prekidom borbe, izgleda sjajno.

Također se izvrsno borio i do bronce stigao momak iz Rovinja, iz kluba Budokai, Marco Opšivać, koji je iz borbe u borbu sve bolji.

image
Marko Čizmić se oprostio od kickboxinga
Davorin Olivari

I jedna djevojka je jučer napravila nešto što se možda i nije moglo predvidjeti. No, kad je sjajna Ana Bajić iz splitskog Mornara u pitanju, ništa se ne može predviđati, ona može pobijediti sve. Jučer je pobijedila je prvu nositeljicu Nijemicu i došla do bronce. Ana je jednostavno briljirala, odradila je fantastičnu borbu.

Fantastičan dan u Italiji su osiguravanjem brončanih medalja zaključili Nikica Radonić i Marija Bodač.

image
Marija Bodač
Davorin Olivari

Linker
23. travanj 2024 14:30