Regija

‘Hodajuća Nevolja‘ spremna je za polufinale PFL-a: Ferreira osjetno teži od Delije na vaganju

Ante Delija i Renan Ferreira

 Twitter (pfl)
Najbolji hrvatski MMA borac teške kategorije pojavio se u najlakšem izdanju ove sezone

Sve je spremno za nastavak Delijinog pohoda ka osvajanju PFL-ova ovosezonskog turnira i glavnoj nagradi u iznosu od milijun dolara. Nakon dva uspješna nastupa u prvom dijelu turnira, Delija je izborio polufinale koje se sutra održava u Cardiffu.

Njegov protivnik bit će Renan Ferreira, 32-godišnji Brazilac iza kojeg su devet pobjeda i tri poraza u dosadašnjoj karijeri. Sudionici sutrašnjeg PFL-ovog eventa stali su danas na vagu, a Delija i Ferreira pojavili su se s najnižom kilažom u dosadašnjoj sezoni.

242 ‘‘lbs‘‘ (109.77 kg) vaga je pokazala hrvatskom teškašu, dok je Ferreira osjetno teži od njega sa svojih 257 ‘‘lbs‘‘ (116.57 kg). Oba borca kroz prva dva nastupa ove sezone bila su nešto teža. Delija je Scheffela nokautirao nakon što je težio 247.2 ‘‘lbs‘‘, a uoči meča s Gravesom težio je 246.8 funti.

Ferreira se na prva dva meča pojavio blago iznad 260 ‘‘lbs‘‘. Druga dva teškaša koja sutra traže finale također su uspješno odradili vaganje. Juan Adams došao je na gornjoj granici od 265 ‘‘pounda‘‘, a Matheus Scheffel težak je 259 ‘‘lbs‘‘.

Velteraši kao ni teškaši nisu imali nikakvih problema i uspješno su odradili svoju profesionalnu dužnost. Dobre su to vijesti za organizatore turnira koji su imali problema s podosta otkazivanja i izostanaka. Bruno Cappelozza, branitelj naslova u teškoj kategoriji nastup je otkazao zbog ozljede, a ruski borac Denis Goltsov nije mogao ishoditi vizu za nastup u Walesu. Magomed Umalatov otpao je iz istih razloga kao i Goltsov, a Dilano Taylor preuzeo je njegovo mjesto u polufinalu velter kategorije.

Event započinje sutra od 18:00h, a Delija nastupa u sunaslovnoj borbi večeri.

Linker
02. travanj 2024 14:18