Regija

Filip Pejić ovaj mjesec nastupa u KSW-u: Prekid gubitničkog niza tražit će protiv neporaženog Poljaka

Daniel Torres vs. Filip Pejić (desno)

 Marko Lukunic/Avalon/Profimedia
Hrvatski borac perolake kategorije poražen je u svoja posljednja dva nastupa

Jedan od poznatijih hrvatskih MMA boraca, Filip Pejić (15-6-2), ponovno će kročiti u KSW-ov kavez. ''Nitro'' će krajem ovog mjeseca, točnije 26. veljače odraditi svoj sedmi nastup (2-4-0) za najjaču poljsku MMA promociju.

Dva uzastopna poraza te četiri u posljednjih pet nastupa, doživio je naš borac i pobjeda mu je imperativ. Ipak, neće ga čekati lak zadatak. Protivnik će mu biti David Smielowski (8-0-0). Radi se o 26-godišnjem Poljaku koji još uvijek ne zna za poraz u profesionalnoj MMA karijeri.

Ipak, bitno je naglasiti kako se radi o znatno neiskusnijem borcu u odnosu na našeg Pejića. Smielowski je posljednja tri nastupa odradio pod okriljem poljske Babilon MMA organizacije. Sva tri puta slavio je nokautima u prvoj rundi, no nije se susretao s pretjerano zvučnim i iskusnim protivnicima. Smielowski se prvo trebao boriti protiv Krzysztofa Klaczeka (12-7-0), no Klaczek je meč otkazao iz trenutno nepoznatih razloga.

Filip Pejić bit će Smielowskom najzvučniji protivnik u dosadašnjoj karijeri. Međutim, što se Smielowskog tiče, ulazio je taj Poljak u ring s još jednim zvučnim imenom, no ne MMA pravilima. Naime, Smielowski se u četvrtom mjesecu protekle godine, obračunao s Danielom Rutkowskim u boksačkom meču. Rutkowski je pobijedio jednoglasnom odlukom, a isti taj borac bio je i posljednji protivnik Filipa Pejića. ''Nitro'' je na KSW 64 priredbi u listopadu prošle godine, izgubio od Rutkowskog nokautom u drugoj rundi.

Inače, Pejić već ima ugovoren nastup i na FNC 5 priredbi. Protivnik će mu biti Rony ''Jason'' Mariana (15-9-1), no još uvijek nije poznat točan datum održavanja te priredbe. U svakom slučaju, meč pod okriljem KSW-a čeka ga prije nastupa na FNC-u, a u sklopu iste priredbe nastupit će Ivan Erslan i Darko Stošić također. Erslana čeka neporaženi Latvijac Hasan Mezhiev (12-0), dok Stošić nastupa u glavnoj borbi večeri. Srpski teškaš borit će se za KSW-ov pojas teške kategorije, a protivnik će mu biti prvak Phil De Fries (20-6-0).

Linker
30. lipanj 2024 12:02