Regija

Eddie Hearn otkrio kada će se Babić boriti za svjetsku titulu! ‘Ovo je zlatna prilika za njega‘

Eddie Hearn i Alen Babić

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Poznati svjetski boksački promotor pojasnio je sve detalje oko Babićeve situacije

Od samog početka profesionalne boksačke karijere, Alen Babić pričao je kako želi biti što aktivniji boksač te da bi rado odradio i deset mečeva unutar jedne kalendarske godine.

Deset mečeva djeluje kao podosta nerealna opcija, barem na visokoj razini na kojoj ‘‘Savage‘‘ boksa, ali tri do četiri meča godišnje odrađivao je Babić sve od sredine 2019. godine i profesionalnog debija.

2022. bila je godina u kojoj se situacija drastično promijenila. Hrvatski boksač spustio se bridger kategoriju i odradio je samo jednu jedinu borbu unutar cijele kalendarske godine. 21.5. Babić je porazio Adama Balskog u meču za WBC-ovu Silver titulu u bridger kategoriji i time je došao na korak do osvajanja svjetske titule.

Nažalost po Alena Babića, uslijedio je period u kojem nije uspio dogovoriti niti jedan jedini meč, a trenutno je još uvijek bez službeno ugovorenog nastupa. Čini se da tome dolazi kraj, a strpljenje bi se moglo itekako isplatiti. Alen bi se uskoro trebao boriti protiv Lukasza Rozanskog (14-0) za titulu svjetskog prvaka, a Eddie Hearn kao jedan od glavnih ljudi zaduženih za ugovaranje Babićevih mečeva, u DAZN-ovom Boxing Showu detaljno je pojasnio razloge Babićeve inaktivnosti.

‘‘Alen Babić nažalost je morao naučiti o politici u boksu kad si u poziciji boriti se za svjetsku titulu. On je bio tako aktivan, a sada nije boksao od svibnja (5. mjesec) ili lipnja (6. mjesec). Razlog tome leži u činjenici da je WBC prije nekoliko mjeseci naredio da on boksa protiv (Ryada) Merhyja za titulu privremenog prvaka. Zatim, prije otprilike tjedan dana dok smo bili blizu ugovaranja te borbe, WBC je naredio Babiću da se bori protiv Rozanskog za svjetsku titulu. U jednu ruku, to je nevjerojatna prilika za njega, a u drugu ruku, inaktivnost ga uistinu frustrira. Dakle, Alen Babić borit će se protiv Lukasza Rozanskog za WBC-ovu svjetsku titulu u bridger kategoriji i taj meč vjerojatno će se dogoditi početkom ožujka (3. mjesec), jer Rozanski nije spreman za 4. veljače (2. mjesec) i meč u MSG-u (Madison Square Garden, New York). Ovo je bio frustrirajuć period za Babića, ali radi se o prilici kojom može promijeniti svoj život. Ovo je prilika zlata vrijedna i ako osvoji svjetsku titulu, sve će se promijeniti i strpljenje će se isplatiti.‘‘, pojasnio je Eddie Hearn kako funkcioniraju stvari kad ste pri vrhu određene težinske kategorije.

Sjajne su ovo vijesti za našeg boksača. Alen Babić prije nekoliko dana gostovao je u Podcast Inkubatoru i tamo je iskazao određeno nezadovoljstvo Eddiejem Hearnom i Matchroom Boxingom koji se brinu za njegovu karijeru.

‘‘Oni samo o Joshui i Canelu vode brigu, sve ostale su zapostavili.‘‘, bili su neki od navoda Alena Babića koji je dodao da je jako blizu da okonča suradnju s Matchroom Boxingom.

Do toga možda ipak neće morati doći, jer Babića bi kroz mjesec i pol dana trebao čekati meč za osvajanje svjetske titule. Hrvatska svjetskog boksačkog prvaka nije imala od 2007. godine i Stipe Drviša koji je tada došao do WBA-ove titule svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji. Više od 15 godina čekamo na novog svjetskog prvaka, a upravo bi Alen Babić mogao prekinuti tu sušu.

Linker
20. travanj 2024 15:14