Regija

Antonio Plazibat reagirao nakon službenog vaganja: ‘Skroz lagan sam‘

Antonio Plazibat vs. Benjamin Adegbuyi
 Screenshot (youtube, Glory)
Solinjanin je spreman za jedan od najtežih mečeva u svojoj dosadašnjoj karijeri

Nekoliko sati dijeli nas od Glory Collision 3 priredbe. Nizozemski Arnhem ugostit će fantastičnu priredbu koju predvodi borba za prvaka teške kategorije. Teškaški kralj Rico Verhoeven svoj pojas branit će protiv sjajnog Marokanca Jamala Ben Saddika. Dvojica boraca dvaput su se obračunali u dosadašnjim karijerama, a svaki je kickboksač jednom slavio u međusobnim obračunima. Danas će okončati svoju trilogiju.

Izuzev Rica Verhoevena i Jamala Ben Saddika, svjedočit ćemo i povratku Gokhana Saki. Legendarni turski kickboksač vraća se u Glory nakon sedam godina izbivanja. Njegov uvodni protivnik biti će iskusni Britanac James McSweeney koji iza sebe ima 53 kickboxing meča te 33 profesionalne MMA borbe. Borci poput Sergeja Maslobojeva također su pronašli svoje mjesto na ovoj priredbi, no nas ipak najviše zanima novi meč Antonia Plazibata.

Trenutno najbolji hrvatski kickboksač nalazi se pred možda najtežim ispitom svoje karijere. S druge strane ringa stajat će sjajni Rumunj Benjamin Adegbuyi. 36-godišnji ''Mister Gentleman'' trenutno posljednji nastup odradio je u prosincu prošle godine kada je nokautirao Badra Harija u trećoj rundi. Naš Antonio Plazibat s druge strane borio se prije nešto više od mjesec dana, točnije 04. rujna. Solinjanin je u drugoj rundi nokautirao Tarika Khbabeza, a sada ga čeka drugi izazivač Gloryjeve teške kategorije.

Plazibat nikada teži nije ulazio u meč, a vaga je jučer pokazala 122.2 kilograma. Njegov protivnik nešto je lakši sa 118.8 kilograma. Antonio je jučer nakon vaganja u šaljivom tonu prokomentirao svoju kilažu napisavši:

''Skroz lagan sam. Odrađeno je sve, ostalo je još samo sutra borbu odradit''.

Među brojnim komentarima, pronašao se i onaj poznatog hrvatskog MMA trenera Gorana Babića ''Hambija''. On je u pozitivnom tonu Plazibata nazvao monstrumom, uzevši u obzir njegovu kilažu i fizičku građu, a Plazibat se također našalio napisavši kako ide na 130 kilograma, jer tek onda može reći da je Solinjanin.

Dobro je vidjeti da je naš kickboksač dobro raspoložen pred veliki meč, a želimo mu svu sreću da upiše i drugo slavlje u nizu. Inače, Gloryjeva priredba starta u 18:00 sati, dok ''main card'' započinje u 20:00 sati. Plazibatova borba druga je po redu u sklopu ''main carda''.

Linker
16. travanj 2024 19:17