Regija

Antonio Plazibat finalist je Gloryjevog izbora za borca godine! Podržite ga svojim glasom

Antonio Plazibat

 Instagram (glory Kickboxing)
Najbolji hrvatski kickboksač sve se više ističe kao ponajveća Gloryjeva zvijezda

Ranije ovog mjeseca pisali smo vam o tome da je Plazibatov nokaut protiv Raula Catinasa proglašen najboljim nokautom u 2022. godini, unutar Gloryja naravno. Dva tjedna kasnije, Plazibat je u prilici za osvojiti još jedno priznanje.

Glory je putem svog Instagrama podijelio objavu u kojoj traže pratitelje da glasaju za najboljeg borca u 2022. godini. Naveli su trojicu kandidata, a među njima je i najbolji hrvatski kickboksač.

29-godišnji Plazibat u 2022. godini odradio je dvije borbe. Prvo je u petom mjesecu nokautirao Tarika Khbabeza u trećoj rundi borbe, a zatim je u 11. mjesecu predvodio Glory 82 event u Bonnu. Raul Catinas našao se na suprotnoj strani ringa, a Plazibat ga je brutalno nokautirao nakon 100 sekundi borbe. Time je Antonio obranio poziciju prvog izazivača u Gloryjevoj teškoj kategoriji, a kasnije ove godine trebao bi napasti i titulu koja je u vlasništvu Rica Verhoevena.

Osim Plazibata, u konkurenciji za Gloryjevog borca godine našli su se Tyjan Beztati i Petchpanomrung Kiatmookao poznatiji kao ‘‘Petch‘‘. Beztati je marokansko-nizozemski kickboksač i Gloryjev prvak lake kategorije. U 2022. godini dvaput je obranio svoju titulu. Josha Jaunceyja nokautirao je u petom mjesecu 2022. godine, a Stoyana Koprivlenskog porazio je podijeljenom sudačkom odlukom u desetom mjesecu prošle godine.

Tajlanđanin Petch prvak je u perolakoj kategoriji, a u osmom mjesecu je porazio Abrahama Vidalesa jednoglasnom odlukom sudaca. Krajem godine Petch je nastupio na eventu koji je Glory organizirao u suradnji s RISE-om i Shoot boxingom, a event se održao u Japanu. Jednoglasnom odlukom Petch je porazio Kosei Yamadu.

Glas za najboljeg Gloryjevog borca u 2022. godini možete ostaviti putem komentara na Gloryjevoj Instagram objavi. Borac s najviše glasova u komentarima osvojit će nagradu, a Plazibat je već sada prikupio velik broj glasova. Neće mu škoditi ako prikupi još koji!

Linker
13. travanj 2024 03:38