Regija

Ante Delija: ‘Ne znam kako bih prošao da nisam imao Mirka Filipovića u kutu‘

Ante Delija
 screenshot (YouTube, PFL)
I nakon osiguranja najveće borbe svoje karijere, Ante Delija ostao je skroman i ponizan

Vrhunsku taktičku izvedbu odradio je Ante Delija u borbi protiv Denisa Goltsova, svakako najtežoj i najvećoj borbi njegove dosadašnje karijere, u kojoj je isto tako ostvario svoju najveću pobjedu. Stipe Drviš i Mirko Filipović odradili su važan dio posla, a Ante je sve proveo u djelo.

Nakon svega što je prošao u dosadašnjoj karijeri, uključujući i težak poraz kojim je otvorio ovaj turnir, Ante je prepustio emocijama da ga obuzmu, a posebno se slomio nakon što mu je, po proglašenju pobjednika, u zagrljaj skočio veliki Cro Cop. Osmjehom i samo gestom pokazao je koliko ovaj rezultat i njemu samom znači.

Tako Ante na konferenciji za medije nije mogao izbjeći pitanje o tome što mu je značilo Mirkovo prisustvo u kutu, na što je on odgovorio kako to smatra možda i ključnim dijelom procesa dolaska do pobjede.

"Mirko je čovjek koji od prvog dana vjeruje u mene i daje mi dodatnu snagu. Da ga nije bilo ne znam kako bi završila ova borba, hvala mu na svemu", rekao je Ante, koji je isto tako imao podršku s tribina. Tim navijačima se zahvalio, dodavši kako će ih u listopadu na finalu sigurno biti još više.

Anti u finalu slijedi borba koju bi i on sam odabrao. Ponovni susret s Brunom Cappelozzom, Brazilcem koji ga je u svibnju nokautirao. Teško je nakon toga razdoblje Ante prošao, ono u kojem su ga mnogi otpisali, smatrajući kako je ova sezona PFL-a za njega gotova. No, vratio se pobjedom u drugom kolu, poklopili su mu se još neki rezultati, a onda je u polufinalu potvrdio koliko je on dobar borac kojem zapravo ovdje ništa nije poklonjeno.

Što se tiče susreta s Cappelozzom, on je sam priznao kako je u njihovu prvu borbu ušao na potpuno krivi način i da bi sad sve trebalo biti puno bolje osmišljeno, ali i provedeno.

"Naučio sam puno iz te borbe, to mi je velika lekcija. Ova borba će biti jedna druga priča te vjerujem da će se i Bruno složiti kako će ovo biti 1:1", kratka je Antina najava onoga što mu slijedi.

Sad treba vrijeme do 27. listopada iskoristiti što bolje. Pripremiti se za ono što brazilski nokauter donosi, izbjeći ozbiljnije ozljede, a onda u revanšu doći do pobjede vrijedne PFL titule, ali i jednog milijuna dolara. Motivacija je uistinu ogromna, a tu je i prilika za naplatiti sve što je do sada u karijeri prošao.

Linker
25. svibanj 2024 18:23