Regija

Ante Delija dobio zamjenskog protivnika kojeg će morati savladati za polufinale PFL-a

Ante Delija
 Ronald Goršić/CROPIX
Riješeni su svi problemi unutar PFL-ovog teškaškog turnira treće sezone

Niz problema zadesio je tešku kategoriju PFL-ovog ovosezonskog turnira. Samo osam dana prije borbe napokon je poznato ime idućeg protivnika našeg Ante Delije. Dubrovčanin će se 25. lipnja boriti protiv 26-godišnjeg američkog borca Chandlera Colea (8-2-0). Delijin prvotni protivnik trebao je biti Hatef Moeil (10-4-0), no ispriječili su se problemi s vizom te su matchmakeri PFL-a pronašli zamjenu. Borac nadimka ''The Hammer'' nije do sada nastupao u PFL-u, a svojih deset nastupa odrađivao je pretežno po manjim američkim promocijama. Trenutno je u nizu od tri pobjede, a oba poraza u karijeri pretrpio je nokautom u prvoj rundi. Općenito je samo jednom kročio u drugu rundu, a to se dogodilo 2017. godine u borbi protiv Dustina Dyera (pobjeda gušenjem). Relativno mladi teškaš svoju posljednju borbu odradio je 22. svibnja ove godine. Pobijedio je Conwaya Beaudryja nokautom nakon samo 55 sekundi i stoga je za očekivati kako je u dobroj formi te spreman za novi meč.

Ante Delija s druge strane osjetno je iskusniji borac i pruža mu se dobra prilika za pobjedu kojom bi ostao u igri za polufinale. ''Hodajuća nevolja'' svoj je prvi meč u ovosezonskom turniru nažalost izgubio od Brazilca Bruna Capelozze nokautom u prvoj rundi. Nema sumnje kako je Delija motiviran te će tražiti uvjerljivu pobjedu kojom bi isprao gorak okus svoje posljednje borbe.

Borac iz Dubrovnika nije jedini borac koga su zatekli problemi i promjene protivnika. Prvak PFL-ovog teškaškog turnira iz 2019. godine, Ali Isaev (9-0), nažalost nije dobio medicinsko dopuštenje za novu borbu te je Renan Ferreira (6-2) dobio novog protivnika. Brazilac je trenutno na jednom bodu unutar ukupnog poretka nakon što je njegova pobjeda nad Fabricijom Werdumom preinačena u ''No contest''. Njegov protivnik na ''PFL 6'' priredbi biti će Stuart Austin (15-6). Englezu će to biti debi unutar PFL-a, a u posljednjem nastupu pobijedio je Satoshija Ishiija na ''EMC 5'' eventu te pritom osvojio pojas teškaškog prvaka spomenute promocije. Klidson Abreu (15-4) i Jamelle Jones (11-6) međusobno su upareni kao zamjene za ranije otpale Fabricija Werduma te Mohammeda Usmana.

Laka kategorija također je doživjela određene preinake. Anthony Pettis (24-11) borit će se protiv Rausha Manfia (12-3), a Pettisu će vjerojatno trebati rana pobjeda nakon poraza protiv Claya Collarda na ''PFL 1'' priredbi. Lance Palmer (22-4) također će nastupiti, a njegov protivnik će biti Movlid Khaybulaev (16-0-1). Kompletnu priredbu predvodit će borba Kayle Harrison (9-0-0), a suprotstavit će joj se Cindy Dandois (16-6-0).

Očito je kako je niz poteškoća pogodio organizatore PFL-ova turnira te su promjene bile nužne. Sve to utječe i na Delijine izglede za polufinale. Ante bi pobjedom prekidom u prvoj rundi trebao biti na korak do polufinala. Niz rezultata morao bi se negativno posložiti da Delija ostane kratak za polufinale ukoliko završi Colea u prvoj rundi, no više o tome narednih dana.

Linker
23. travanj 2024 11:00