Regija

Alen Babić o sparinzima s Tysonom Furyjem: ‘Išao sam mu skinuti glavu, u ringu si 3 minute moj‘

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Podcast Inkubator)
Velika je stvar za svakog boksača raditi s jednim od najboljih današnjice, a u članku detaljnije pročitajte što je Alen sve doživio

Alen Babić bio je jedan od glavnih sparing partnera jednom od najboljih boksača današnjice Tysonu Furyju u kampu za njegov trenutno posljednji nastup. Borio se Fury tada protiv Dereka Chisore kojeg je svladao i po treći put, a to je vjerojatno bio meč sa svrhom da ostane aktivan do borbe protiv Usyka.

Bila je ovo Alenu velika čast, a sinoć je gostovao u Podcast Inkubatoru gdje je detaljnije govorio o priči s Furyjem. Alen tvrdi kako ih je Fury odlično ugostio, a ispričao je i svoje iskustvo cijelog tog kampa, kao i sparinga:

‘‘Sparing ko‘ sparing ono… Mene je teško impresionirati, ja sam sparirao sa svima na svijetu. Sad poslije Tysona Furyja mogu reći baš sa svima. Nije me impresionirao s ničim u sparingu, meni je bilo lagano raditi sparing. A Dicmo (Milun) kaže da sa strane nije tako izgledalo, ono da me pogodio par puta bolesno. Ja sam toliko bio sretan da sam u ringu s Tysonom Furyjem da nemam nikakvu viziju da sam ja primio ikakav udarac u tih 40ak rundi‘‘, rekao je Alen.

Marko ga je pitao kako je izgledao taj raspored treninga, a Babić je odgovorio:

‘‘Ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak sparing. On je radio deset, a ja sam radio pet rundi uvijek, jednom sam radio šest, jednom četiri. Bio sam tamo četiri tjedna, pa računaj. Nemam ja s nikim lagano. On bi možda lagano, ali ja odmah. Tko god da je u ringu, ja sam to dokazao svima i sam sebi da pred nikim nemam taj respekt, uopće. Išao sam da mu skinem glavu. Čak bi ga pogodio tamo iza glave gdje ne smijem, da ga malo uzdrmam. Briga me, u ringu si tri minute moj‘‘, dodao je.

‘‘Ne mogu ja, ako budem pazio na njega ja ću biti nokautiran. Ne mogu si ja to priuštiti, ja moram biti na 100 posto snage. S njim nisam jeo pizze i sladolede, s njim sam baš držao režim. Nakon trećeg sparinga mi je rekao da ću biti prvak‘‘, rekao je između ostaloga Alen.

Ovo je svakako velika stvar za svakog sportaša i lijepo je vidjeti da netko iz Hrvatske ima priliku raditi s najvećim imenima svjetskog boksa.

Linker
18. travanj 2024 21:20