Regija

Alen Babić najavio datum idućeg meča i od Hearna zatražio ‘borbu redara‘ protiv bivšeg WBA prvaka

Alen Babić
 Yui Mok/PA Images/Profimedia
Svi najbolji hrvatski boksački teškaši uskoro bi trebali biti u akciji

Već nakon svog posljednjeg meča, Alen Babić je najavio kako bi u ring trebao ući na istoj priredbi gdje će to napraviti njegov glavni promotor, Dillian Whyte. Sad je poznato kad bi to trebalo biti. Matchroom Boxing objavio je na svojim službenim kanalima kako će popularni britanski teškaš u ring ponovno ući 30. listopada.

Nije dugo trebalo za reakciju Babića, koji je već rekao kako neće dozvoliti svom bratu da u rat ide bez njega. Odmah je na svojim društvenim mrežama podijelio plakat za meč uz informaciju kako je to datum kad će svi moći Savagea vidjeti idući put u ringu. No, dodao je i kako se nada još jednom nastupu prije tog.

Da će se Babić tada uistinu boriti potvrdio je i vlasnik Matchroom Boxinga Eddie Hearn. Naime, komentarom na njegovu Instagramu Alen mu je poručio da računa na njega, na što mu je Hearn potvrdno odgovorio kako je "unutra".

Ipak, nije to bilo sve, zatražio je Babić odmah i protivnika po svom izboru. To bi bio Lucas Browne (29-3, 25 KO). Radi se o 42-godišnjem Australcu, bivšem WBA regular svjetskom prvaku, koji je tu titulu uzeo savladavši Ruslana Chagaeva 2016. godine. Titula je Browneu oduzeta nakon što je pao na doping testu, nakon čega se ipak nije uspio približiti novom osvajanju iste. Nakon povratka boksu slavio je četiri puta u sedam mečeva, uz poraze od Whytea i Davida Allena na Matchroomovim priredbama. Treći poraz ujedno je i najbolniji te dolazi iz posljednjeg meča. Naime, sunarodnjak Paul Gallen zaustavio ga je već u prvoj rundi.

Eventualni meč protiv Babića ima zanimljivu pozadinu u tome što su obojica u boks ušli nakon što su neko vrijeme zarađivali kao redari u noćnim klubovima pa je hrvatski boksač taj potencijalni meč odmah nazvao "Battle of the bouncers". Browne je prema BoxRecu trenutno 71. teškaš svijeta.

image

screenshot (Instagram)

30-godišnji Babić prošlog je mjeseca na Matchroomovom "Fight Campu" savladao Marka Bennetta, čime je došao do osme pobjede u jednako toliko profesionalnih nastupa, sve ostvarivši prekidom. Cilj mu je do kraja godine doći do 10-0, što bi mečem na Whyteovoj priredbi, ali i jednoj prije nje mogao ostvariti.

Linker
29. lipanj 2024 02:11