Ostalo

Yoel Romero i Vadim Nemkov se ipak neće boriti na Bellator 290 priredbi, ubrzo pronađena zamjena

Nemkov i Romero

 Screenshot (bellator Mma, Dan Cooke/Alamy/Alamy/Profimedia)
Romero i Nemkov su trebali biti druga borba za pojas na priredbi, no Bellator je uskočio sa borbom za titulu u srednjoj kategoriji

Na prvoj Bellotorovoj priredbi u 2023. trebali su se boriti Yoel Romero i Vadim Nemkov, no borba se tada ipak neće dogoditi. Bellator 290 trebao je donijeti borbu za pojas u poluteškoj kategoriji i onaj u teškoj, no kako za sada stvari stoje, gledat ćemo ipak srednju i tešku. Priredbu će predvoditi legendarni Fedor, koji će po drugi puta pokušati uzeti Baderu titulu nakon što prvi puta nije uspio.

Vadim Nemkov trebao je braniti titulu nakon što je u trenutno posljednjem meču svladao Coreyja Andersona, a bio im je to revanš jer je prvi meč prekinut zbog slučajnog sudara glavama u trećoj rundi te je proglašen kao ‘‘no contest‘‘. U drugom je meču Nemokov bio bolji te je pobjedu odnio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Osim Badera i Fedora, druga borba za pojas bit će ona između Johnnyja Eblena i Anatolyja Tokova. Tokov je inače Fedorov timski kolega, a Eblenu će ovo biti prva obrana titule nakon što ju je ove godine uzeo od legendarnog Gegarda Mousasija.

Razlozi zbog kojih nećemo gledati Romera i Nemkova za sada nisu poznati. Na Tapologyju je samo navedeno kako se Nemkov povukao iz borbe, a nadamo se da ćemo uskoro saznati što je točno spriječilo odličnog poluteškaša da se suoči sa nedvojbeno najvećim imenom do sada.

Bellator 290 održat će se u Inglewoodu, u Kaliforniji 4.2. iduće godine. Bit će ovo solidna priredba koja će donijeti dvije borbe za pojas i vrlo vjerojatno posljednji nastup u karijeri Fedora Emelianenka.

Linker
15. svibanj 2024 00:38