Ostalo

Wanderlei Silva kreće s političkom karijerom: ‘Želim biti zamjenik predsjednika‘

Wanderlei Silva 

 Dave Kotinsky/Getty images/Profimedia
MMA legenda se okreće drugim poslovima

MMA legenda i prvak nekadašnjeg PRIDE-a, Wanderlei Silva, nakon sportske karijere okreće se prema onoj u politici. Silva se nije borio od 2018. godine, a u svojoj bogatoj karijeri ostvario je omjer od 35 pobjeda, 14 poraza i jedan neriješen meč.

Iste godine Silva je također pokušavao stvoriti političku karijeru. Priključio se tada socijaldemokratskoj stranci, a ovoga puta je ušao u ‘Progresivnu partiju‘ u Brazilu, koja surađuje s trenutnim predsjednikom Jairom Bolsonarom.

‘‘Donio sam ovu odluku jer se puno ljudi žali na stanje u ovoj zemlji. Puno njih govori kako ovdje ništa ne funkcionira, a kako bi promijenili taj scenarij, kandidiram se za zamjenika predsjednika države Parana. Naša država nikad nije imala sportaša u upravi i ja sam tu da to promijenim‘‘, rekao je Wanderlei.

Prije meča s ‘Rampageom‘ Jacksonom 2018. Silva je govorio kako će mu ta biti posljednja, no nikad se nije službeno umirovio. Nekoliko mjeseci nakon nokauta veteran je rekao kako je počeo osjećati posljedice udaraca u vidu promjena raspoloženja, ‘kratkog fitilja‘, zaboravljivosti i teškoća sa spavanjem.

Možda je i bolje da se legendarni ‘The Axe Murderer‘ počne baviti i drugim stvarima s obzirom na štetu koju je primio tokom svoje karijere. Kao sportaš će uvijek ostati zapamćen kao jedan od pionira MMA sporta i PRIDE legende, a hoće li uspjeti u politici, vidjet ćemo.

Linker
18. travanj 2024 17:24