Ostalo

(VIDEO) Održana prva priredba Masvidalove bare-knuckle promocije, samo jedna borba otišla na odluku

Jason Knight i Charles Bennett
 Screenshot (youtube, Themaclife)
Jorge ‘‘Gamebred‘‘ Masvidal pokrenuo je bare knuckle MMA promociju, a prvi event održao se sinoć

Gamebred Fighting Championship'' (GMC) naziv je novonastale promocije. UFC-ov velteraš Jorge Masvidal u ranijim fazama svoga života vještine je brusio u borbama bez rukavica, a sve je nadgledao legendarni Kimbo Slice. Popularni ''Gamebred'' nije zaboravio na svoje početke te je osnovao MMA promociju u kojoj borci nastupaju bez rukavica. Borba bez upotrebe rukavica već neko vrijeme popularna je u boksu, no MMA organizacije ovakvog tipa su rijetkost.



''GMC 1'' naziv je debitantskog eventa koji se održao sinoć. Događaj su predvodili bivši UFC-ov borac Jason Knight te Charles Bennett poznatiji kao ''Krazy Horse''. Oba borca predstavljaju savršene kandidate za ovakav tip borbe, a obojicu smo imali prilike viđati u boksačkim mečevima bez rukavica. 28-godišnji Jason Knight bio je previše za 13 godina starijeg protivnika te ga je savladao gušenjem (RNC) nakon nešto više od dvije minute borbe, no uzbuđenja nije izostalo. Već na samom početku borbe, ''Krazy Horse'' je uzdrmao Jasona Knighta koji je pokleknuo na jedno koljeno. Udarac je izazvao posjekotinu ispod Knightovog oka, no taj udarac samo je bio okidač za buđenje Jasona Knighta. Odmah je došao do rušenja, uzeo Bennettova leđa te kontrolirao borbu sve do spomenutog gušenja kojim je natjerao ''Krazy Horsea'' na tapkanje. Jason Knight je u izjavi nakon borbe izrazio želju za povratkom u veće promocije poput UFC-a, Bellatora ili PFL-a.

''Znate da sam u potrazi, nazovite me!'', izjavio je američki borac koji je pod okriljem UFC-a odradio devet borbi te zabilježio četiri pobjede i pet poraza.

Donedavni UFC borac Brok Weaver također je pronašao svoje mjesto na ovom događaju. Nakon dvije minute i 38 sekundi druge runde nokautirao je bivšeg Bellatorovog borca Cliffa Wrighta (12-17-0). Jorge Masvidal nakon osnivanja vlastite promocije izjavio je kako želi samo uzbudljive borbe te beskompromisne borce koji će takve borbe i pružiti. Čini se kako su to i dobili ovaj puta jer samo je jedna borba od ukupno sedam otišla na sudačko bodovanje. Joshua Weems podijeljenom odlukom sudaca savladao je Isaaca Ruelasa.

Zanimljivo će biti popratiti koja imena će Jorge Masvidal dovoditi na svoje priredbe, a kompletnu listu rezultata s ''Gamebred Fighting Championship 1'' eventa pročitajte pri dnu članka.

Gamebred Fighting Championship 1 rezultati:

Jason Knight def. Charles Bennett via submission (rear-naked choke) – Round 1, 2:04

Brok Weaver def. Cliff Wright via TKO (punches) – Round 2, 2:38

Joel Bauman def. Brandon Johnson via knockout (punches) – Round 1, 3:00

Wesley Golden def. Javanis Ross via submission (armbar) – Round 2, 0:45

Joshua Weems def. Isaac Ruelas via podijeljenom sudačkom odlukom (30-26, 28-29, 29-28)

Danielle Wynn def. Monica Medina via submission (rear-naked choke) – Round 1, 2:04

Mahmoud Sebie def. Eric Thompson via TKO (punches) – Round 1, 1:19

Linker
02. svibanj 2024 02:36