Ostalo

(VIDEO) John Lineker uskoro brani titulu u ONE-u: Prisjetite se nokauta kojim je došao do pojasa

Bibiano Fernandes

 Screenshot (youtube, One)
32-godišnji brazilski borac brutalnim lijevim krošeom svrgnuo je Bibiana Fernandesa s trona bantam kategorije

Nešto manje od mjesec dana dijeli nas od ponajboljeg MMA meča koji ONE Championship može ponuditi u ovom trenutku. John Lineker (35-9, 1 NC) i Fabrizio Andrade (8-2, 1 NC) borit će se 11. veljače (drugi mjesec) za ONE-ovu titulu u bantam kategoriji.

Bantam kategorija u ONE-u gornju granicu ima postavljenu na 145 ‘‘lbs‘‘ (-66 kg), a to je u ostalim organizacijama gornja granica perolake kategorije. Lineker brani titulu, a on i Andrade prvu su međusobnu borbu odradili u 10. mjesecu 2022. godine. Meč je završio u trećoj rundi, ali okončan je bez pobjednika.

John Lineker nije mogao nastaviti nakon udarca u međunožje i borba je okončana ‘‘no contestom‘‘. Andrade je bio bijesan jer je do tada djelovao jako dobro i imao je dobre izglede za doći do pobjede. Čak i da je pobijedio, 25-godišnji Andrade ne bi osvojio pojas jer je pao vagu uoči borbe za titulu.

Vjerujemo da će na takvim stvarima poraditi prije revanša koji željno iščekuje, a vjerujemo da će i John Lineker doći u puno boljem izdanju. 32-godišnji Brazilac tražit će prvu obranu ONE-ove titule koju je osvojio u trećem mjesecu 2022. godine. Lineker je s trona svrgnuo jednog od najvećih ONE-ovih MMA boraca u povijesti organizacije.

Radi se o Bibianu Fernandesu (24-6-0) koji je prvak ONE-ove bantam kategorije bio u dva navrata, a upisao je ukupno osam obrana titule. Bibiano je u meč protiv Linekera ušao kao 42-godišnjak i njegovo najbolje vrijeme ipak je iza njega. 10-godina mlađi Lineker imao je određenih problema tijekom te borbe.

Bibiano ga je u jednom trenutku dobrano uzdrmao lijevim krošeom, ali Lineker je uspio zadržati status borca koji nikad u karijeri nije nokautiran. Brzo se oporavio, a Fernandesa je nokautirao drugom polovicom druge runde.

Istom mjerom uzvratio je Lineker svom protivniku, ali Bibiano Fernandes nije se uspio oporaviti od Linekerovg lijevog krošea. Nije ga Lineker u potpunosti ostavio bez svijesti, ali Bibiano Fernandes bio je žestoko uzdrman i nije bilo smisla da se meč nastavlja.

Fernandes i Lineker pružili su tada sjajan meč, a ususret skorašnjem meču Linekera i Andradea, ONE Championship podijelio je snimku borbe u kojoj je Lineker došao do titule.

Video je ispod teksta, a toplo vam preporučamo da pogledate meč, nećete požaliti.

Linker
20. travanj 2024 17:00